Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Μυστήριο των Δελφών βρήκε λύση

Ερευνητές από την σχολή Αρχαιολογίας και Αρχαίας Ιστορίας του πανεπιστήμιου tou Leicester ισχυρίζονται πως βρήκαν τη λύση σε ένα μυστήριο 2.700 ετών τo οποίο σχετίζεται με το Μαντείο των Δελφών. 

Το αίνιγμα στο οποίο αναζητούσαν λύση οι ερευνητές ήταν το πως οι άνθρωποι στην αρχαία Ελλάδα και τη Μεσόγειο γενικότερα έρχονταν από όλες τις περιοχές τη συγκεκριμένη ημέρα του έτους που το Μαντείο λειτουργούσε.Με άλλα λόγια πως ήταν δυνατόν να γνωρίζουν ποια ημέρα να έρθουν, τη στιγμή που δεν υπήρχε κάποιο κοινό ημερολόγιο για όλες τις περιoxές.

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν, μελετώντας αρχαία χειρόγραφα, ήταν πως ο μόvos τρόπos για να γνωρίζουν την ακριβή ημέρα που το Μαντείο χρησμοδοτούσε, ήταν να παρακολουθούν την κίνηση ορισμένων άστρων στον ουρανό. Οι ερευνητές παρατήρησαν πως ο αστερισμος του Δελφινιού αναδυόταν στον ανατολικό ορίζοντα στα τέλη Δεκεμβρίου και τις αρχές Ιανουαρίου, την περίοδο δηλαδή που κάποιες πόλεις θυσίαζαν στον Δελφίνιο Απόλλωνα.

Όμως, το πρόβλημα ήταν ότι το Μαντείο των Δελφών δεν χρησμοδοτούσε τον Ιανουάριο αλλά ένα μήνα αργότερα. Η λύση όμως ήρθε παρατηρώντας ότι οι ψηλοί βράχοι που υψώνονται στην περιοχή των Δελφών καθυστερούν την ανατολή των άστρων του Δελφινιού κατά ένα μήνα.

Όποιοι δήλωσαν οι ερευνητές, το προτέρημα αυτού του συστήματος υπολογισμού με βάση την ανατολή συγκεκριμένων αστεριών ήταν πως μπορούσε να χρησιμοποιείται από όλους τους κατοίκους της Μεσογείου, οι οποίοι γνώριζαν πότε να επισκεφθούν τους Δελφούς δίxωs να γνωρίζουν ποια μέρα ήταν σύμφωνα με το τοπικό ημερολόγιο της περιοχής των Δελφών.


Read more: STRANGE ACTIVITIES: Μυστήριο των Δελφών βρήκε λύση

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.