Περνάτε τη σούβλα στο αρνί ξεκινώντας από την περιοχή του ορθού, μέσα από την κοιλιά και την θωρακική κοιλότητα, το λαιμό και τέλος το κεφάλι, όπου πρέπει να τρυπήσει το κόκαλο του κρανίου και να βγει απο πάνω.
Στερεώνουμε με σύρμα ή με ειδικά πιαστράκια που έχει η σούβλα το αρνί σε δύο σημεία στη σπονδυλική του στήλη και με σύρμα σε άλλο ένα στο λαιμό, πάνω στη σούβλα. Τα πίσω πόδια περνιούνται πίσω από τη σούβλα και στερεώνονται κι αυτά με σύρμα ενώ τα μπούτια τα πιάνουμε πάνω στη διχάλα που έχει προσαρμοσμένη η σούβλα μας.
Αλατοπιπερώνετε καλά το εσωτερικό της κοιλιάς και του θώρακα και ράβετε την κοιλιά με βαμβακερό σπάγκο. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και εξωτερικά (δεν έχει φόβο να στεγνώσει, εξαιτίας της μπόλιας, την οποία φροντίζετε να στερεώσετε καλά).
Αφού ετοιμαστεί η θράκα, το αρνί μπαίνει αρχικά ψηλά ωστε να ζεσταθεί λίγο και η σούβλα πρέπει να γυρίζει γρήγορα. Αφού το λίπος έχει αρχίσει να λιώνει και να λιπαίνει το αρνί, τότε μπορεί η σούβλα να κατέβει πιο κοντά και να γυρίζει πιο αργά. Σήνήθως στην αρχή όταν χαμηλώνουμε το αρνί σκεπάζουμε λίγο τη φωτιά με ένα τσίγκο (50χ50cm περίπου) στην περιοχή της μέσης για να μην αρπάξει και καεί εκεί που είναι και το πιο λεπτό σημείο. Ο χρόνος που χρειάζεται να ψηθεί, ποικίλει ανάλογα με το μέγεθος του αρνιού και τη δύναμη της φωτιάς. Σε γενικές γραμμές, ένα αρνί 12 κιλών χρειάζεται περίπου 3 με 3,5 ώρες για να ψηθεί. Να θυμάστε βέβαια πωςόσο πιο αργό ψήσιμο τόσο πιο νόστιμο.
Αφού ψηθεί απομακρύνετε τη σούβλα από τη φωτιά, ή το ανεβάζουμε πιο ψηλά αφού ουσιαστικά η φωτιά θα έχει πέσει και το αφήνετε να μείνει λίγο (15 – 20 λεπτά), το τεμαχίζετε το σερβίρετε και τη λέτε και στη γυναίκα σας που τόλμησε να σας αμφισβητήσει
http://news24gr.blogspot.com/2011/04/blog-post_7275.html