Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Πως σουβλίζω το αρνί

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ απο το Βλάχο της γειτονιάς
Περνάτε τη σούβλα στο αρνί ξεκινώντας από την περιοχή του ορθού, μέσα από την κοιλιά και την θωρακική κοιλότητα, το λαιμό και τέλος το κεφάλι, όπου πρέπει να τρυπήσει το κόκαλο του κρανίου και να βγει απο πάνω.

Στερεώνουμε με  σύρμα ή με ειδικά πιαστράκια που έχει η σούβλα το αρνί σε δύο σημεία στη σπονδυλική του στήλη και με σύρμα σε άλλο ένα στο λαιμό, πάνω στη σούβλα. Τα πίσω πόδια περνιούνται πίσω από τη σούβλα και στερεώνονται κι αυτά με σύρμα ενώ τα μπούτια τα πιάνουμε πάνω στη διχάλα που έχει προσαρμοσμένη η σούβλα μας.

Αλατοπιπερώνετε καλά το εσωτερικό της κοιλιάς και του θώρακα και ράβετε την κοιλιά με βαμβακερό σπάγκο. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και εξωτερικά (δεν έχει φόβο να στεγνώσει, εξαιτίας της μπόλιας, την οποία φροντίζετε να στερεώσετε καλά).

Αφού ετοιμαστεί η θράκα, το αρνί μπαίνει αρχικά ψηλά ωστε να ζεσταθεί λίγο και η σούβλα πρέπει να γυρίζει γρήγορα. Αφού το λίπος έχει αρχίσει να λιώνει και να λιπαίνει το αρνί, τότε μπορεί η σούβλα να κατέβει πιο κοντά και να γυρίζει πιο αργά. Σήνήθως στην αρχή όταν χαμηλώνουμε το αρνί σκεπάζουμε λίγο τη φωτιά με ένα τσίγκο (50χ50cm περίπου) στην περιοχή της μέσης για να μην αρπάξει και καεί εκεί που είναι και το πιο λεπτό σημείο. Ο χρόνος που χρειάζεται να ψηθεί, ποικίλει ανάλογα με το μέγεθος του αρνιού και τη δύναμη της φωτιάς. Σε γενικές γραμμές, ένα αρνί 12 κιλών χρειάζεται περίπου 3 με 3,5 ώρες για να ψηθεί. Να θυμάστε βέβαια πωςόσο πιο αργό ψήσιμο τόσο πιο νόστιμο.

Αφού ψηθεί απομακρύνετε τη σούβλα από τη φωτιά, ή το ανεβάζουμε πιο ψηλά αφού ουσιαστικά η φωτιά θα έχει πέσει και το αφήνετε να μείνει λίγο (15 – 20 λεπτά), το τεμαχίζετε το σερβίρετε και τη λέτε και στη γυναίκα σας που τόλμησε να σας αμφισβητήσει

http://news24gr.blogspot.com/2011/04/blog-post_7275.html

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.