Κυριακή, 17 Απριλίου 2011

Η παλαιότερη γραφή της Κίνας

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στο Jiahu της επαρχίας Henan, στη δυτική Κίνα, κελύφη χελωνών ηλικίας 8.600 ετών, που είχαν επάνω τους χαραγμένες λέξεις οι οποίες αποτελούν, σύμφωνα με τους ερευνητές, τα παλαιότερα δείγμα κι γραφής που έχουν βρεθεί ποτέ. 
 
Υπολογίζεται ότι αυτά τα δείγματα γραφής χαράχθηκαν τη νεολιθική εποχή και παρουσιάζουν κάποιες ομοιότητες με τους γραφικούς χαρακτήρες που χρησιμοποιούνταν χιλιάδες έτη αργότερα στη διάρκεια της δυναστείας Shang, από το 1700 έως το 1100 π.Χ. 
 
Τα κελύφη βρέθηκαν μαζί με ανθρώπινα λείψανα σε 24 νεολιθικούς τάφους και σύμφωνα με τους ερευνητές χρησιμοποιούνταν σε διάφορες σαφηνιστικές τελετές.
 
Η έρευνα διεξάχθηκε από τον Δρ. Garman Harbottle από το Brookhaven National Laboratory της Νέας Υόρκης και μια ομάδα αρχαιολόγων από το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κινας, που βρίσκε ιαι στην επαρχία Anhui.Ιδιαίτερα εντυπωσίασε τους αρχαιολόγους το γεγονός της ομοιότητας με τη γραφή της πέριόδου Shang και προοπαθούν να καταλάβουν πώς ακριβώς συδένονται μεταξύ τους τα δύο.

Read more: STRANGE ACTIVITIES: Η παλαιότερη γραφή της Κίνας

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.