Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Προσοχή με τα κεριά ενόψει Πάσχα

Προσοχή με τα κεριά ενόψει Πάσχα
Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών συνιστά στους καταναλωτές να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή... στην αγορά και χρήση των κεριών ενόψει του Πάσχα. Τα διακοσμητικά κεριά, στη βάση τους ή στη συσκευασία τους θα πρέπει να φέρουν οδηγίες ασφαλούς χρήσης, στα ελληνικά. Πολλές φορές, για τις οδηγίες αυτές χρησιμοποιούνται σύμβολα (αν δεν καταλαβαίνουμε, πρέπει να ρωτήσουμε τον πωλητή).

Γενικά, η ασφαλής χρήση των κεριών επιβάλλει:

- Δεν αφήνουμε τα κεριά να καίγονται, χωρίς επίβλεψη.

- Τοποθετούμε τα κεριά όρθια και σε άκαυστη και σταθερή βάση.

- Τοποθετούμε τα κεριά, μακριά από εύφλεκτα υλικά, κουρτίνες, ξύλα, έπιπλα, βιβλία κ.λπ.

- Δεν ανάβουμε κεριά, κοντά σε παιδιά ή σε κατοικίδια ζώα.

- Δε μετακινούμε ένα κερί, όταν είναι ακόμα αναμμένο ή ζεστό.

- Δεν αφήνουμε κεριά να καούν, εντελώς.

- Πριν ανάψουμε ένα κερί, αφαιρούμε τη συσκευασία του.

- Δεν αγοράζουμε κεριά, που μοιάζουν με τρόφιμα.

Κάποια κεριά περιέχουν εύφλεκτα υλικά, μέσα στο σώμα τους, π.χ. αποξηραμένα λουλούδια. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, για να μην αναφλεχθούν αυτά τα υλικά.

Τα πασχαλινά αυγά, σοκολατένια ή ακόμα και πλαστικά, που περιέχουν παιχνίδια, δεν πρέπει να δίνονται, σε καμιά περίπτωση, σε παιδιά κάτω των 3 ετών.

Έχουν συμβεί πολλά ατυχήματα, πνιγμοί παιδιών, από τα μικρά παιχνίδια, που τα παιδιά μπορούν να τα καταπιούν και να πνιγούν. Στα σοκολατένια αυγά που περιέχουν παιχνίδια, πρέπει να υπάρχει προειδοποίηση, στη συσκευασία ότι περιέχουν μικρά κομμάτια.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.