Κυριακή, 17 Απριλίου 2011

Μια παράξενη φυλή: Vadoma

Οι Vadoma ή Wadoma είναι μια φυλή που ζει στο δυτικό τμήμα της Ζιμπάπουε, ειδικά στις περιοχές Urungwe και Sipolilo στην κοιλάδα ποταμών Zambezi.

Μια ουσιαστική πλειοψηφία αυτής της φυλής παρουσιάζει μια γενετική ανωμαλία που οφείλετε στο...
χρωμόσωμα αριθμό επτά η οποία ονομάζετε ectrodactyly.

Αυτή η ανωμαλία έχει ως αποτέλεσμα να λείπουν τα τρία μεσαία δάχτυλα των ποδιών τους και τα άλλα δύο ακριανά να είναι γυρισμένα και για αυτόν τον λόγο είναι γνωστοί ως "ostrich footed" (ostrich=στρουθοκάμηλος). Το μόνο πλεονέκτημα αυτής της ανωμαλίας είναι το σκαρφάλωμα στα δέντρα.Στο Kalanga της ερήμου Καλαχάρης υπάρχουν επίσης διάφορα μέλη με ectrodactyly.

Οι Vadoma είναι ένα δημοφιλές παράδειγμα των γενετικών αποτελεσμάτων του μικρού μεγέθους πληθυσμών στις γενετικές ατέλειες και μεταλλαγή. Λόγω της απομόνωσης της φυλής, έχουν αναπτύξει και έχουν διατηρήσει ectrodactyly.

Read more: STRANGE ACTIVITIES: Vadoma: Μια παράξενη φυλή.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.