ΥΛΙΚΑ
για τη ζύμη
1 κιλό αλεύρι
3 ασπράδια
2 κουταλιές βούτυρο
λίγο γάλα
αλάτι
για τη γέμιση:
1 κιλό μυζήθρα ανάλατη
1 κιλό ζάχαρη
2 κουταλιές αλεύρι
3 κρόκοι
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλάκια μαστίχα κοπανισμένη
2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο λιωμένο και τα ασπράδια χτυπημένα. Ζυμώνουμε καλά και προσθέτουμε λίγο γάλα, ώστε να γίνει η ζύμη μαλακή.
Ανοίγουμε μ' αυτή φύλλα πάχους 2 εκ. και κόβουμε στρογγυλά πιτάκια χρησιμοποιώντας ένα κουπ-πατ.
Χτυπάμε τη μυζήθρα με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν, το βούτυρο, το αλεύρι, τη μαστίχα & τη βανίλια, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Παίρνουμε λίγη γέμιση με ένα κουτάλι, την προσθέτουμε σε κάθε πιτάκι γυρίζοντας λίγο τις άκρες του, ώστε να σχηματιστεί μια δαντελίτσα.
Γαρνίρουμε με λίγη κανέλα και ψήνουμε στους 180 για 20-30 λεπτά.
φωτογραφίες:http://kallistorwntas.blogspot.com/
http://santo-rinios.blogspot.com/2010/03/blog-post_9438.html