Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Εγκαταλείπουν τα αυτοκίνητα και επιστρέφουν στα ποδήλατα !!!

Εγκαταλείπουν τα αυτοκίνητα και επιστρέφουν στις ορθοπεταλιές! 

Αδυνατώντας να ανταποκριθούν στο υψηλό κόστος συντήρησης των αυτοκινήτων και βλέποντας την τιμή της βενζίνης να φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη, ολοένα και περισσότεροι Ελληνες στρέφονται σε πιο οικονομικές λύσεις μετακίνησης!

Η «Espresso της Κυριακής» έμαθε τα πάντα για την αγορά ποδηλάτου και έκανε πετάλι παρέα με φανατικούς φίλους των δύο τροχών κάτω από τον λαμπερό ανοιξιάτικο ήλιο!

Εγκαταλείπουν τα αυτοκίνητα και επιστρέφουν στα ποδήλαταΟ ιδιοκτήτης του καταστήματος Panorama Bikes στο Μαρούσι, που είναι ένα από τα παλαιότερα καταστήματα ποδηλάτων στα βόρεια προάστια, κ. Θοδωρής Μπέσσας δηλώνει πως τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι στρέφονται στη λύση του ποδηλάτου: «Τον τελευταίο καιρό οι πωλήσεις έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης μέσα στην πόλη είναι πιο οικονομικό, ευέλικτο και φιλικό προς το περιβάλλον. Επιπλέον, είναι πιο εύκολο στο παρκάρισμα και φυσικά βοηθά στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης. Είναι χαρακτηριστικό πως όσο πλησιάζει το καλοκαίρι τόσο αυξάνονται οι πωλήσεις».

Αναφορικά με το κόστος απόκτησης ενός καλού ποδηλάτου μας εξηγεί: «Το κόστος ξεκινάει από τα 300 ευρώ. Με ένα ποσό της τάξης των 500 ευρώ αγοράζουμε ένα πάρα πολύ καλό ποδήλατο. Αρκετοί που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν καινούργιο ποδήλατο μας φέρνουν το παλιό για επισκευή. Κάποιοι άλλοι επιλέγουν διάφορα κομμάτια από ποδήλατα που τα συναρμολογούμε και δημιουργούμε κάτι τελείως ξεχωριστό. Ορισμένες custom κατασκευές είναι πραγματικά εντυπωσιακές».

Ο κ. Μπέσσας θίγει το ζήτημα των κλοπών: «Δυστυχώς, τα κρούσματα κλοπών αυξάνονται καθημερινά. Οι ιδιοκτήτες οφείλουν να είναι πιο προσεκτικοί και να ασφαλίζουν τα ποδήλατά τους όσο καλύτερα μπορούν. Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολύ καλές και οικονομικές λύσεις αντικλεπτικών προϊόνντων, που μπορούν να κάνουν ακόμη πιο ήσυχη τη ζωή του αναβάτη».


Τεράστια πτώση στην αγορά αυτοκινήτου
Για απεγνωσμένους οδηγούς που τρομάζουν με την τιμή της βενζίνης και προσπαθούν να… ξεφορτωθούν τα αυτοκίνητά τους μιλούν οι έμποροι αυτοκινήτων.

Ο κ. Αργύρης Δημητρίου, ιδιοκτήτης της εταιρείας Δημητρίου Α.Ε. στη Νέα Ερυθραία, δηλώνει χαρακτηριστικά: «Είναι τόσοι πολλοί αυτοί που μας φέρνουν πίσω τα αυτοκίνητά τους, που πλέον δεν έχουμε ελεύθερο χώρο για να τα βάλουμε! Υπάρχουν πελάτες που επιστρέφουν αυτοκίνητα 2.500 κυβικών για να αγοράσουν “χιλιαράκια” ή ακόμη και ποδήλατα! Το πρώτο τρίμηνο του 2011 πουλήσαμε 17 αυτοκίνητα, ενώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008 είχαμε δώσει 236! Μιλάμε για τεράστια πτώση».

Για τραγική κατάσταση κάνει λόγο και ο κ. Ανδρέας Βασιλόπουλος, ιδιοκτήτης του καταστήματος VG Motors επί της λεωφόρου Κύμης και Πλαπούτα στο Μαρούσι: «Οι επιστροφές αυτοκινήτων είναι ολοένα και περισσότερες! Οσο ανεβαίνει η βενζίνη τόσο περισσότερα οχήματα μας φέρνουν πίσω».
Espressonews.gr

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.