Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Ασφαλή φύλαξη του όπλου μου


Για την ασφαλή φύλαξη και μεταφορά του κυνηγετικού όπλου πρέπει να έχετε υπόψη και να τηρείτε τα εξή

1. Να φυλάσσεται λυμένο και κλειδωμένο σε ασφαλή χώρο. Η πρόσβαση σε αυτό πρέπει να είναι αδύνατη σε οποιονδήποτε άλλο πλην του κατόχου, και ιδιαίτερα σε παιδιά. Για πρόσθετη ασφάλεια, καλό είναι να φυλάσσεται ο ξυστός (πάπια) στα δίκαννα
και το πώμα αερίων στις καραμπίνες, καθώς και τα φυσίγγια, σε ξεχωριστό μέρος.

2. Απαγορεύεται η φύλαξη του κυνηγετικού όπλου σε αγροικίες, εξοχικά, οχήματα και λοιπούς χώρους που δεν πληρούν τους επιβαλλόμενους όρους ασφαλείας. Το όπλο φυλάσσεται μόνο στην κύρια κατοικία του κατόχου, ενώ σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, εάν κλαπεί ή χαθεί, οι κυρώσεις είναι αυστηρές.

3. Να λαμβάνεται κάθε πρόσφορο μέτρο για την αποτροπή κλοπής, απώλειας ή οποιασδήποτε προσωρινής αφαίρεσης του κυνηγετικού όπλου, εάν όμως συμβεί αυτό, θα πρέπει να δηλώνεται αμέσως στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή.

4. Απαγορεύεται η παραχώρηση του κυνηγετικού όπλου σε άτομα που δεν είναι εφοδιασμένα με άδεια θήρας.

5. Η οπλοφορία με κυνηγετικά όπλα απαγορεύεται, εκτός των περιπτώσεων της χρήσης τους για άσκηση θήρας ή σκοποβολής και τη μετάβαση ή την επιστροφή από τους χώρους αυτούς, έχοντας πάντα μαζί την άδεια κατοχής του κυνηγετικού όπλου και την άδεια θήρας, το δε όπλο κατά τη μεταφορά πρέπει να είναι λυμένο και εντός θήκης.

6. Κατά την χρονική περίοδο που απαγορεύεται το κυνήγι, το κυνηγετικό όπλο πρέπει να φυλάσσεται όπως αναφέρεται στην πρώτη παράγραφο, εάν όμως είναι απαραίτητη η μεταφορά του για κάποιο λόγο (επισκευή, σκοπευτήριο κ.λ.π.), αυτή πρέπει να γίνεται γρήγορα, χωρίς περιττές καθυστερήσεις, και με όλα τα απαραίτητα έγγραφα (άδεια θήρας, άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου).

http://www.kynigos.com/Home/tabid/157/ctl/Details/mid/1081/ItemID/166/Default.aspx

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.