Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Είδη ψαρέματος: Πεταχτάρι







Μια πολύ συνηθισμένη μορφή ερασιτεχνικής αλιείας στην Ελλάδα και Κύπρο
είναι το ψάρεμα με πεταχτάρι από την στεριά η από βάρκα. 

Πρόκειται για πολύ απλό εργαλείο από μακρύ νήμα (παλαιότερα κατασκευαζόταν από υδραίικο σπανό ή λινό, καννάβινο, ενώ σήμερα αποκλειστικά και μόνο από συνθετική πετονιά), με δύο ή περισσότερα αγκίστρια και με μια ή δυο μολυβήθρες.

Το πεταχτάρι δολώνεται με γαρίδα, ψαράκια, σκουλήκι, καραβίδα ή καλαμάρι (για νυχτερινό ψάρεμα) και με αυτό συλλαμβάνονται μουρμούρες, λαβράκια, σαργοί, σπάροι κ.ά. και την νύχτα ροφοί , μεγάλα πετρόψαρα μουγγριά. 

Το πεταχτάρι είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος ψαρέματος των αρχάριων ερασιτεχνών ψαράδων. Στις πιο εξελιγμένες μορφές του, η πετονιά είναι τυλιγμένη σε κυκλικό εξάρτημα το οποίο επιτρέπει στον ψαρά να εκσφενδονίσει όσο μακρύτερα μπορεί το πεταχτάρι του.

Ένα ειδικό πεταχτάρι είναι το λεγόμενο πολυάγκιστρο, στο οποίο μια σειρά από 10-15 δεμένα αγκίστρια τυλίγονται σε ξερό ψωμί και με αυτό τον τρόπο αλιεύονται κυρίως οι κέφαλοι, συνήθως από ακτές και λιμενοβραχίονες.

http://www.kynigos.com/%CE%A8%CE%AC%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B1/%CE%9D%CE%AD%CE%B1%CE%A8%CE%AC%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B1/tabid/276/ctl/Details/mid/943/ItemID/51/Default.aspx

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.