Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Σεισμός τώρα: Δείτε ζωντανά όλους τους σεισμογράφους της χώρας

Δείτε ζωντανά όλους τους σεισμογράφους της χώρας

Ένας σύνδεσμος παρακολούθησης της σεισμικότητας του Ελληνικού χώρου, δημιουργήθηκε στην ιστοσελίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.



Σεισμική δραστηριότητα σε πραγματικό χρόνο

Πατήστε εδώ να παρακολουθήσετε την σεισμικότητα σε πραγματικό χρόνο



Πατώντας πάνω στο χάρτη μπορείτε να δείτε τους σεισμούς, όπως αυτοί συμβαίνουν σε πραγματικό χρόνο και να ενημερώνεστε για την σεισμικότητα της περιοχής σας.

Πάνω στο χάρτη, βλέπετε σε διάφορα σημεία κάποια σύμβολα. Τα μεγάλα αστέρια δείχνουν τις περιοχές στις οποίες ο σεισμός είχε μέγεθος πάνω από 6,5 Ρίχτερ και τα μικρότερα αστέρια τονίζουν την περιοχή όπου ο σεισμός είχε μέγεθος από 5,8 μέχρι 6,5 Ρίχτερ.

Οι μεγάλοι κύκλοι δείχνουν τις περιοχές που σημειώθηκε σεισμός από 4,6 μέχρι 5,8 Ρίχτερ, οι μικρότεροι κύκλοι τις περιοχές που η σεισμική δραστηριότητα κυμαίνεται από 3,6 μέχρι 4,6 Ρίχτερ, ενώ οι πολύ μικροί κύκλοι δείχνουν τους σεισμούς κάτω των 3,6 Ρίχτερ.

Δεξιά από το χάρτη αναγράφεται η ημερομηνία, η ώρα αλλά και το μέγεθος του σεισμού.

Τα χρώματα που έχουν τα σύμβολα ορίζουν τον χρόνο της σεισμική δραστηριότητας.

Με ροζ είναι οι περιοχές που η σεισμική δραστηριότητα συνέβη τις τελευταίες 6 ώρες, με κόκκινο πριν από 12 ώρες, με πορτοκαλί πριν από 24 ώρες, με πράσινο πριν από δύο ημέρες, με λευκό πριν 10 ημέρες και με γκρι ότι η σεισμική δραστηριότητα παρατηρήθηκε πριν από 20 ημέρες.

Στο κάτω μέρος του χάρτη έχετε άλλες πέντε επιλογές. Μπορείτε να δείτε πως διαμορφώθηκε ο σεισμολογικός χάρτης το τελευταίο 24ωρο, τις τελευταίες δύο ημέρες, τις τελευταίες δέκα ημέρες, τις τελευταίες είκοσι ημέρες, ενώ επίσης σας δίνει την δυνατότητα να δείτε τον χάρτη με τους σημαντικότερους σεισμούς του 2010 στην χώρα μας.

Επισκόπηση σταθμών

Επιστρέφοντας στην αρχική σελίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχετε την επιλογή της επισκόπησης σταθμών. Εδώ μπορείτε να δείτε τους σεισμούς όπως καταγράφονται σε όλους τους σεισμολογικούς σταθμούς της χώρας μας. Σεισμολογικούς σταθμούς που λειτουργεί, το πανεπιστήμιο Αθηνών, το πανεπιστήμιο Πατρών, το πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε την καταγραφή του σεισμογράφου της περιοχής σας


Εδώ μπορείτε να επιλέξετε από τον χάρτη όποιο σεισμογράφο εσείς θέλετε και να δείτε την δραστηριότητα του ζωντανά.

Για παράδειγμα πατώντας πάνω σε έναν σταθμό επιλέγεται το real time seismogram. Εδώ μπορείτε να παρακολουθείται ανά πάσα στιγμή τα όσα καταγράφει ο σεισμογράφος.


Πηγή: http://www.zougla.gr/

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.