Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Πλειστηριασμοί: Αναστολή πλειστηριασμών, για οφειλές μέχρι 200.000 €

  Παράταση παγώματος των πλειστηριασμών μέχρι τον Ιούνιο κύρωσε η Βουλή

Από τη Βουλή επικυρώθηκε, με τις θετικές ψήφους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία παρατείνεται μέχρι το τέλος του Ιουνίου 2011 η αναστολή πλειστηριασμών για τους οφειλέτες ποσών έως 200.000 ευρώ σε πιστωτικά ιδρύματα. 
Ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, επεσήμανε ότι με τη ρύθμιση δεν λύνεται οριστικά το πρόβλημα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών ή των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τον τραπεζικό δανεισμό τους. Αυτό ωστόσο που κάνει, είναι να παρατείνει τη δυνατότητα των οφειλετών να αναδιοργανώσουν την κάλυψη των αναγκών τους σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία.
«Δίνεται η δυνατότητα ειδικά σε μικρές επιχειρήσεις να πάρουν μια ανάσα για την ανασυγκρότησή τους γιατί σήμερα δίνουμε μια μάχη με το χρόνο, να κρατήσουμε ανοιχτές όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις και να προστατέψουμε θέσεις εργασίας» τόνισε. Ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου τόνισε ότι ταυτόχρονα προστατεύεται με αναστολή πλειστηριασμών έως τις 30 Ιουνίου η κύρια και μοναδική κατοικία. 
Αναφέρθηκε επίσης στο νόμο για τα υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα και προκειμένου να άρει – όπως είπε – τη σύγχυση που επικρατεί, τόνισε πως ο νόμος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έχει διαρκή ισχύ και (καθώς δεν είναι μια εφάπαξ ρύθμιση) δεν έχει ημερομηνία λήξης. 
Προβλέπει δε δύο κύρια στάδια: κατά το πρώτο τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και κατά το δεύτερο την δικαστική διαδικασία. Ο εισηγητής της Ν.Δ. Νίκος Λέγκας παρότι υπερψήφισε εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το νομοσχέδιο, διατύπωσε επιφυλάξεις επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου να επιλύσει το πρόβλημα των τραπεζών. 
Ο Άγγ. Τζέκης (εκ μέρους του ΚΚΕ) και ο Παν. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) καταψήφισαν με το αιτιολογικό ότι η ρύθμιση αυτή εξυπηρετεί περισσότερο τις τράπεζες και λιγότερο τους δανειολήπτες. «Είναι τραγικό να μην υποστηρίζεις ένα μέτρο που δίνει έστω και μια μικρή ανάσα στην δύσκολη αυτή περίοδο», αιτιολόγησε εκ μέρους του ΛΑΟΣ την θετική ψήφο του κόμματος ο Θ. Πλεύρης.
http://mrhousemesitiki.blogspot.com http://kala-nea.gr/?p=13794#ixzz1ICGOzyJW
http://www.peramatozoa.info/2011/04/blog-post_5574.html

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.