Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Αυξήσεις στα εισιτήρια των πλοίων, από 1η Απριλίου 2011

Νέες αυξημένες τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ισχύουν από 1ης Απριλίου για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, καθώς η άνοδος στην τιμή των καυσίμων, οι κρατήσεις υπέρ τρίτων και το ΦΠΑ είναι οι πιο βασικοί λόγοι που επικαλούνται οι ακτοπλόοι για την απόφαση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας εξετάζει τη μείωση κάποιων κρατήσεων, αρκεί οι ακτοπλόοι να συμφωνήσουν με τους ναυτεργάτες για τη συλλογική σύμβαση εργασίας και αν γίνει αυτό, η οποιαδήποτε μείωση στο εισιτήριο για την οποία έχουν δεσμευτεί κάποιες από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, να γίνει προς όφελος των επιβατών.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες αντιδρούν για τέλη υπέρ τρίτων, τα οποία τονίζουν επιβαρύνουν τα εισιτήρια των επιβατών εδώ και χρόνια, όπως ο επίναυλος και τα τέλη υπέρ ΝΑΤ/ΚΑΕΟ.

Ο επίναυλος είναι το ποσοστό του 3% επί του καθαρού ναύλου για τη μεταφορά επιβατών και οχημάτων στις τακτικές θαλάσσιες μεταφορές, ο οποίος αποδίδεται υπέρ ενός ταμείου για την ενίσχυση των άγονων γραμμών για την ακτοπλοΐα.

Επίσης, το τέλος υπέρ ΝΑΤ/ΚΑΕΟ είναι το κεφάλαιο ασφάλισης επιβατών και οχημάτων που είναι 6,5% και αποδίδεται στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, παρά το γεγονός ότι από μόνες τους οι εταιρείες έχουν ασφάλιση για τους επιβάτες και οχήματα σε περίπτωση ναυαγίου.Το ΝΑΤ έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί τα χρήματα αυτά για την ενίσχυση των συντάξεων των ναυτικών.

Σημειώνεται ότι κάθε επιβάρυνση που συμπεριλαμβάνεται στα εισιτήρια των επιβατών (ΝΑΤ/ΚΑΕΟ, ΟΛΠ, Επίναυλος, Λιμενικά τέλη) έχει ξεχωριστά το καθένα ΦΠΑ 13%. Επίσης, οι επιβαρύνσεις που συμπεριλαμβάνονται στα εισιτήρια των οχημάτων (ΝΑΤ/ΚΑΕΟ, ΟΛΠ, Επίναυλος, Λιμενικά τέλη) έχουν ξεχωριστά και αυτά το καθένα ΦΠΑ 23%.

Σύμφωνα με στοιχεία παραγόντων της ακτοπλοΐας, ο ΦΠΑ στα εισιτήρια των επιβατών στην Ισπανία είναι 8% στη Γαλλία 5,5%, στην Ιταλία 10% και τη Σουηδία 6%. Για τα οχήματα στην Ισπανία ο ΦΠΑ είναι 8%, στην Ιταλία 10% και στη Σουηδία 6%.

Για ένα ακόμη γεγονός που αντιδρούν οι ακτοπλόοι είναι η αύξηση των premiums στο πετρέλαιο που γίνεται από τα «Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ» και όπως ισχυρίζονται είναι μονοπώλιο.

Ενδεικτικός πίνακας με αυξημένες τιμές εισιτηρίων

Οι τιμές αφορούν θέση καταστρώματος. Τα παιδιά έχουν μισή τιμή, ενώ έως 5 ετών δεν πληρώνουν εισιτήριο.

    Blue star

    Πειραιά-Πάρος από 30 ευρώ το άτομα σε 32,50.

    Πειραιάς-Νάξος από 31ευρώ σε 33,50.  

    ΑΝΕΚ

    Από Πειραιά-Ηράκλειο από 32 ευρώ σε 36   

    Μινωϊκές

    Από Πειραιά-Ηράκλειο από 32 ευρώ σε 38  

    ΑΝΕΚ

    Πειραιάς-Χανιά από 32 ευρώ σε 36  

    Blue star για Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα το δρομολόγιο

    Πειραιάς-Ρόδος από 55 ευρώ σε 59,50  

    Εταιρεία Αιγαίον Πέλαγος

    Από Πειραιά-Σάμο από 47,50 ευρώ σε 51,50   

    Σαρωνικός HELLENIC SEAWAYS

    Από Πειραιά-Αίγινα από 9,5 ευρώ σε 10 το άτομο

    Υδροπτέρυγα HELLENIC SEAWAYS

    Από Πειραιά-Υδρα από 26 ευρώ σε 27,50

    Από Πειραιά-Σπέτσες από 35 ευρώ σε 37,5.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «με τις πλάτες της κυβέρνησης και της ΝΔ, οι εφοπλιστές προχωρούν σε νέες αυξήσεις ΄΄φωτιά΄΄ των ήδη πανάκριβων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων κατά 10%, την ώρα που δίνουν αυξήσεις κάτω από 1% στους ναυτεργάτες, ενώ μόνο για το 2011 θα εισπράξουν κρατική επιδότηση 126 εκατομμύριων ευρώ».

http://www.inews.gr/9/afximenes-times-sta-aktoploika-eisitiria.htm

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.