Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Γιατί ΔΕΝ πρέπει να πλένουμε τα δόντια μετά το φαγητό !!!

Είστε από αυτούς που μόλις ολοκληρώσουν ένα γεύμα σπεύδουν στο μπάνιο για να βουρτσίσουν τα δόντια τους;
Ή μήπως ανήκετε στην κατηγορία του «δε βαριέσαι βρε αδερφέ, τα πλένω αργότερα», η οποία συνοδεύεται από μερικές τύψεις που δεν είχατε την όρεξη να «εκτελέσετε το καθήκον σας» απέναντι στην πολύτιμη οδοντοστοιχία σας;
Σε όποια από τις δύο αυτές κατηγορίες κι αν ανήκετε, ίσως θα ήταν καλό να ακούσετε και αυτήν την άποψη: σύμφωνα με

τουλάχιστον μία μελέτη, η πρακτική του «τρέχω στο μπάνιο για να πλύνω τα δόντια μου μετά το φαγητό» δεν είναι το καλύτερο που θα μπορούσατε να κάνετε για το αστραφτερό χαμόγελό σας!
Κι ενώ οι γνώμες των ειδικών επάνω στο θέμα μπορεί να διαφέρουν, ορισμένοι από τους κορυφαίους –όπως αναφέρει σε άρθρο της στο Mother Nature Network η Melissa Breyer- συμφωνούν με αυτήν.
Το κυρίως πρόβλημα έγκειται στο ότι η ζάχαρη που περιέχεται στα τρόφιμα μεταβολίζεται από τα βακτήρια στο στόμα, με αποτέλεσμα να παράγονται οξέα τα οποία ευθύνονται για την ουλίτιδα και την τερηδόνα.
Η «κοινή λογική» θα έλεγε ότι με το βούρτσισμα των δοντιών απομακρύνει κανείς γρήγορα από το στόμα του τα υπολείμματα τροφών, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο κίνδυνος αυτός.
Όμως στην πραγματικότητα δε συμβαίνει αυτό.
Σύμφωνα με τον οδοντίατρο Jeffrey M. Cole, πρώην πρόεδρος της Ακαδημίας Γενικής Οδοντιατρικής των ΗΠΑ, ο οποίος μίλησε στη Wall Street Journal, «πολλές από τις ουσίες που προκαλούν τερηδόνα, δεν περιέχουν μόνο ζάχαρη, αλλά είναι όξινες και αυτές».
Το ιδανικό pH για το στόμα είναι το 7 και όταν καταναλώνει κανείς κάτι όξινο, το pH πέφτει.
Ακόμη και ένα αναψυκτικό διαίτης μπορεί να έχει pH 2,5 –όπως το ξίδι- με αποτέλεσμα να χρειάζεται λίγος χρόνος μέχρι το στόμα να επανέλθει στο φυσιολογικό του pH.
Το όξινο περιβάλλον καταστρέφει την επιφάνεια των δοντιών, κάτι που οδηγεί στην εμφάνιση πλάκας.
Έτσι, όταν κάποιος σπεύδει να βουρτίσει τα δόντια του όταν το περιβάλλον του στόματος είναι ήδη όξινο, αυτό που καταφέρνει είναι να επιδεινώνει το πρόβλημα.
Αυτό που μπορεί να κάνει κανείς, σύμφωνα με τον Dr Cole, είναι να περιμένουμε περίπου μισή ώρα, προκειμένου να δώσουμε την «ευκαιρία» στο σάλιο μας να εξουδετερώσει τα οξέα και το στόμα να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα pH.
Επίσης, καλό είναι να ξεπλένουμε το στόμα μας απλά με λίγο νερό, ή με ένα στοματικό διάλυμα.
Μπορεί κανείς ακόμη να μασήσει μια τσίχλα χωρίς ζάχαρη, ή... να φάει τυρί!
Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, το τυρί μειώνει το pH της βακτηριακής πλάκας. «Με το να μασάμε κάτι, παράγεται περισσότερο σάλιο και οι πρωτεΐνες που περιέχει αυτό εξουδετερώνουν τα οξέα: το ίδιο κάνει και το τυρί» πρόσθεσε ο Cole.
Πηγή: newsbeast.gr
http://www.e-frapedia.com

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.