Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Το κλάμα… βγήκε από τον παράδεισο: οι 3 λόγοι που είναι καλό να… κλαις!

Όλοι κατά καιρούς έχουμε βιώσει καταστάσεις που θελήσαμε να κλάψουμε με μαύρο δάκρυ. 
Άλλοτε το κάναμε και άλλοτε προσπαθήσαμε να συγκρατηθούμε, προκειμένου να φανούμε δυνατοί.  
Όσες φορές όμως άφησες τον εαυτό σου ελεύθερο, το μόνο σίγουρο είναι πως, εκ των υστέρων, ένιωσες ανακουφισμένη από τα αβάσταχτα και δυσάρεστα συναισθήματα που ένιωθες.
Το κλάμα αποτελεί έναν από τους «μαγικότερους» μηχανισμούς του
ανθρώπινου οργανισμού, αφού μπορεί να μας απαλύνει τον πόνο αλλά και να συμβάλλει αποτελεσματικά στους παρακάτω τομείς.
1.Σε ανακουφίζει από το άγχος
Μέσω του κλάματος, όπως και μέσω του ιδρώτα, αποβάλλονται από τον οργανισμό σου ουσίες που είναι υπεύθυνες για τις αλλαγές στη διάθεσή σου αλλά και για το άγχος σου. Μάλιστα, η αποβολή αυτών των ουσιών μέσω των δακρύων μπορεί να είναι έως και 30 φορές αποτελεσματικότερη σε σχέση με αυτή που γίνεται μέσω του αίματος. Φυσικά, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να απαλλαγείς από το άγχος, όμως, σε στρεσογόνες περιστάσεις αν... ρίξεις κι ένα κλάμα να «ξεθυμάνεις» σίγουρα δεν θα σου κάνει κακό.
2.Βοηθά στην αναθέρμανση των προσωπικών σχέσεων
Σύμφωνα με έρευνες, το κλάμα, όταν φυσικά συμβαίνει σε ιδιωτικούς χώρους, μπορεί να φέρει πιο κοντά τους ανθρώπους και να κάνει στενότερες τις σχέσεις, αφού το άτομο μπορεί να επιστήσει την συμπάθεια και την υποστήριξη των γύρω σου. Πόσες φορές, άλλωστε, έχεις περάσει νύχτες κλαίγοντας και κατέληξες να δηλώνεις στις φίλες σου πόσο πολύ τις αγαπάς και δεν θέλεις να τις χάσεις;
3.Βελτιώνει τη διάθεσή σου
Όσο στενοχωρημένη, απογοητευμένη ή στρεσαρισμένη κι αισθάνεσαι σίγουρα, θα ανακουφιστείς και θα νιώσεις καλύτερα και η διάθεσή σου θα αλλάξει-προς το καλύτερο- αν κλάψεις. Παραδόξως, ο λόγος δεν είναι ψυχολογικός, όπως θα περίμενες, αλλά η πραγματικότητα είναι πως κλαίγοντας, αποβάλλεις από τον οργανισμό σου άχρηστες τοξίνες. Βέβαια, δεν είναι και ό, τι καλύτερο να κλαις, ωστόσο το μόνο βέβαιο είναι πως θα αντιμετωπίσεις πιο αναίμακτα οδυνηρές καταστάσεις και θα αποφορτιστείς από τα αρνητικά συναισθήματα. 
 http://ksipnistere.blogspot.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.