Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

3 πράγματα που ξέρουμε λάθος για την προσωπική μας υγιεινή!

Αν “η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά” όπως λέει ο πάνσοφος λαός, τότε η γνώση για τον σωστό τρόπο καθαριότητας και για τις λάθος αντιλήψεις που μπορεί να έχουμε γύρω από αυτή είναι η άλλη μισή.
Δείτε τις πιο βασικές λανθασμένες αντιλήψεις που έχουμε σχετικά με την προσωπική μας υγιεινή:
Το σαπούνι σκοτώνει τα μικρόβια

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι το σαπούνι σκοτώνει “μαγικά” τα βακτήρια στα χέρια μας όταν πλενόμαστε, αυτό δεν είναι ακριβές. Το απλό σαπούνι “ξεκολλάει” τα βακτήρια από την επιδερμίδα και αυτά απομακρύνονται με το νερό. Μόνο το αντι-βακτηριακό σαπούνι σκοτώνει τα μικρόβια, αλλιώς το μόνο που κάνετε είναι να τα μεταφέρετε από το ένα μέρος (τα χέρια σας) στο άλλο (νιπτήρας).

Πρέπει να λούζεστε κάθε μέρα

Αυτό είναι κατά κανόνα ζήτημα προσωπικής προτίμησης αλλά είναι καλό να ξέρουμε ότι δεν είναι απαραίτητο να πλένουμε τα μαλλιά μας καθημερινά. Μάλιστα, τους κάνουμε περισσότερο κακό, παρά καλό. Το σαμπουάν αφαιρεί από την τρίχα και την επιδερμίδα του κεφαλιού τα φυσικά τους έλαια. Αυτό είναι ανεκτό κάθε 2-3 μέρες λουσίματος, αλλά αν το κάνετε κάθε μέρα, τότε προκαλείτε ξηροδερμία στο κεφάλι σας. Ο οργανισμός για να εξισορροπήσει την κατάσταση παράγει περισσότερο έλαιο (σμήγμα) και τα μαλλιά σας γίνονται λιπαρά. Αν θέλετε να τα πλένετε καθημερινά, τότε μην χρησιμοποιείτε κάθε φορά σαμπουάν.

Ο ιδρώτας σας είναι αυτός που μυρίζει άσχημα
Λάθος! Ο ιδρώτας από μόνος του είναι άοσμος αφού αποτελείται βασικά από νερό. Οι ιδρωτοποιοί αδένες δεν είναι ίδιοι σε όλο το σώμα. Οι απλοί αδένες (eccrines) βρίσκονται σε όλη την επιφάνεια του σώματος και παράγουν απλά νερό. Οι αδένες που βρίσκονται στις μασχάλες και την βουβωνική χώρα έχουν και ένα δεύτερο τύπο δρωτοποιών σωληνών (apocrines). Αυτοί παράγουν νερό μαζί με πρωτεΐνη. Μερικές από αυτές τις πρωτεΐνες συνδέονται με μόρια τα οποία μυρίζουν άσχημα, αλλά όσο παραμένουν συνδεδεμένα (πρωτεΐνες και μόρια) δεν μυρίζουν. Τα βακτήρια που ζουν στις μασχάλες και την βουβωνική χώρα τρέφονται με την πρωτεΐνη, αλλά για να το καταφέρουν αυτό πρέπει πρώτα να την αποχωρήσουν από τα δυσώδη μόρια με τα οποία είναι συνδεδεμένη. Έτσι, τα βακτήρια διασπούν τον ιδρώτα μας για να φτάσουν στην πρωτεΐνη και το υποπροϊόν της διαδικασίας αυτής είναι τα δυσώδη μόρια που πλέον μένουν μόνα τους. Αυτά τα δυσώδη μόρια είναι που μυρίζουν άσχημα όταν ιδρώνουμε!

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.