Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Έξι Οφέλη του Κρασιού

Six_health_benefits_of_drinking_wine.jpgΤο κρασίΤο κρασί τυχαίνει να είναι αρκετά καλό για εμάς και πέρα από την ανακούφιση του στρες, οι ερευνητές έχουν συνδέσει αυτό το αρχαίο ποτό με πολλά οφέλη, από την πρόληψη του καρκίνου, την βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος,  την καρδιαγγειακή υγεία, την αντιγήρανση, ακόμη και την απώλεια βάρους. Λοιπόν, μην το χρησιμοποιήσετε ως δικαιολογία για να το παρακάνετε με το ποτό, εδώ μιλάμε για ένα ποτήρι την ημέρα! Ακολουθώντας κάποιος τον λάθος δρόμο, μπορεί να
μετατρέψει γρήγορα τα οφέλη του κρασιού σε κινδύνους.

Εδώ είναι έξι λόγοι για να απολαύσετε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί:
1 Είναι Καλό Για Την Καρδιά Σας
Μια σειρά από σύγχρονες μελέτες έχουν δείξει ότι η ήπια κατανάλωση κρασιού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Ερευνητές του πανεπιστημίου Χάρβαρντ περιλαμβάνουν την ήπια κατανάλωση αλκοόλ ως ένα από τους "οκτώ αποδεδειγμένους τρόπους για να μειώσει κάποιος τον κίνδυνο της στεφανιαίας νόσου". Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα αντιοξειδωτικά στο φλοιό και στα κουκούτσια των κόκκινων σταφυλιών μειώνουν τον κίνδυνο της στεφανιαίας νόσου, μειώνοντας την LDL (κακή) χοληστερόλη, αυξάνοντας τα επίπεδα της HDL (καλής) χοληστερόλης, και τη μείωση της πηκτικότητας του αίματος.

2 Μπορεί Να Αποτρέψει Ασθένειες
Η Ρεσβερατρόλη, ένα αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στον φλοιό των κόκκινων σταφυλιών, μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με διαβήτη στη ρύθμιση του σακχάρου και να επιτύχουν χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Επιπλέον, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που πίνουν κατά μέσο όρο τέσσερα έως επτά ποτήρια κόκκινο κρασί την εβδομάδα έχουν λιγότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με καρκίνο του προστάτη. Μια άλλη μελέτη δείχνει ότι η Ρεσβερατρόλη μπορεί να είναι χρήσιμη για την θεραπεία νευρολογικών ασθενειών, όπως της νόσου του Alzheimer και του Parkinson.


3 Προστατεύει Από το Κοινό Κρυολόγημα
Μια μελέτη του 2010 που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Epidemiology, διαπίστωσε ότι μεταξύ 4.000 μελών από πέντε ισπανικά πανεπιστήμια, όσοι έπιναν περισσότερα από 14 ποτήρια κρασί την εβδομάδα, για ένα χρόνο, είχαν 40% λιγότερη πιθανότητα να ασθενήσουν από ένα κοινό κρυολόγημα. Η συσχέτιση αυτή ήταν ισχυρότερη για το κόκκινο κρασί, καθώς τα κόκκινα είναι πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά.


4 Βοηθά Στον Ελεγχο του Σωματικού Βάρους
Το κρασί συνήθως θεωρείται ως "απαγορευμένος καρπός" σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους ή συντήρησης. Ωστόσο, μια έρευνα του Πανεπιστημίου Purdue διαφωνεί με αυτό. Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι η ένωση Piceatannol, η οποία μετατρέπεται από Ρεσβερατρόλη, θα μπορούσε να βοηθήσει στον έλεγχο της παχυσαρκίας, καθώς αυτή αναστέλλει την ικανότητα της ινσουλίνης να ενεργοποιήσει τα γονίδια που πραγματοποιούν περαιτέρω στάδια του σχηματισμού λιπαρών κυττάρων. Επίσης, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Archives of Internal Medicine έδειξε ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν ήπιες ποσότητες  αλκοόλ, αποκτούν δυσκολότερα βάρος και είναι λιγότερο πιθανό να γίνουν υπέρβαρες στη μέση ηλικία σε σύγκριση με εκείνες που δεν καταναλώνουν αλκοόλ.

5 Τονώνει την Διάθεση
Όλοι γνωρίζουμε ότι ένα καλό ποτήρι κρασί μπορεί να μας χαλαρώσει και να μας ανακουφίσει από το άγχος, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Μια μεγάλη μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση κρασιού σε εύρος από δύο έως επτά ποτά την εβδομάδα συσχετίζεται σημαντικά με χαμηλότερα ποσοστά κατάθλιψης, ενώ το αντίθετο παρατηρήθηκε σε βαρείς πότες. Μια άλλη μελέτη από το Nord-Trondelag Health Study (HUNT Study) με βάση τη Νορβηγία διαπίστωσε ότι οι ήπιοι πότες διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να νοσήσουν από κατάθλιψη, από εκείνους που δεν καταναλώνουν καθόλου αλκοόλ. Ενδιαφέρουσα είναι επίσης η ανακάλυψη που έκαναν επιστήμονες στην Ιταλία, ότι ορισμένες ποικιλίες σταφυλιών που χρησιμοποιούνται για παραγωγή κόκκινων κρασιών περιέχουν υψηλά επίπεδα της ορμόνης του ύπνου Μελατονίνης ή κάτι με παρόμοια αποτελέσματα. Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί η μέτρια κατανάλωση κρασιού προκαλεί ύπνο.

6 Οπλο Κατά της Γήρανσης
Το τελευταίο όπλο στην αντιγήρανση δεν είναι μια ένεση ή μια κρέμα θαύμα, και δεν συνεπάγεται ούτε σε νυστέρι, ούτε σε βελόνα! Είναι απλά ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα για τις γυναίκες και δύο για τους άνδρες, σύμφωνα με τον Richard A. Baxter, MD, πλαστικό χειρουργό και συγγραφέα του “Age Gets Better with Wine”. Όπως δηλώνει, ο μηχανισμός είναι τα αντιοξειδωτικά στο κόκκινο κρασί που απορροφούν τα βλαβερά ελεύθερα στοιχεία που παίζουν ρόλο στη γήρανση και τις ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία. Εκτός από αυτό, σημειώνει ότι η συγκέντρωση των αντιοξειδωτικών που ονομάζονται Πολυφαινόλες, συμπεριλαμβανομένης της Ρεσβερατρόλη, είναι πολύ υψηλότερη στο κρασί σε σύγκριση με το χυμό σταφυλιού.

Στην υγειά σας!!
 http://www.greekwineinsider.com

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.