Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Γιατί δεν πρέπει να πίνετε συχνά χυμούς

Ερευνητές από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Σουΐνμπορν της Αυστραλίας υποστηρίζουν πως οι χυμοί φρούτων δεν είναι τελικά τόσο «αθώοι» όσο πιστεύαμε.
Διαπίστωσαν πως όσοι καταναλώνουν καθημερινά χυμούς κινδυνεύουν περισσότερο να εκδηλώσουν υπέρταση σε σύγκριση με όσους δεν πίνουν τόσο συχνά.
Ένα ποτήρι χυμού την ημέρα φάνηκε να αυξάνει σημαντικά την κεντρική αρτηριακή πίεση, η οποία ευθύνεται για τον αυξημένο

κίνδυνο εμφράγματος ή στηθάγχης.
Η κεντρική αρτηριακή πίεση μετράται στην αορτή, τη μεγάλη αρτηρία που μεταφέρει το πλούσιο σε οξυγόνο αίμα σε ολόκληρο το σώμα.
Ο βασικός συντάκτης της σχετικής μελέτης, Δρ Μάθιου Πέις, δηλώνει πως η τα νέα επιστημονικά ευρήματα είναι πολύ σημαντικά, καθώς επικρατεί εδώ και χρόνια η άποψη ότι ο χυμός φρούτων είναι εξ ορισμού υγιεινός.
Όπως δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Daily Express, «αν και ο χυμός φρούτων μάς παρέχει σημαντική ποσότητα βιταμινών, περιέχει συνήθως μεγάλη ποσότητα ζάχαρης και αμελητέα ποσότητα φυτικών ινών».
«Έτσι, η συστηματική κατανάλωση χυμού μπορεί να συμβάλλει στην υπερκατανάλωση ζάχαρης, εντείνοντας το πρόβλημα των αυξημένων περιστατικών υπέρτασης και καρδιαγγειακών παθήσεων.»
Ο χυμός φρούτων έχει «κατηγορηθεί» για τη συμβολή του στην επιδημία παχυσαρκίας και διαβήτη στη Βρετανία, καθώς μόλις 250 ml έτοιμου χυμού μπορεί να περιέχουν έως και 120 θερμίδες, ποσότητα αντίστοιχη με επτά κουταλάκια ζάχαρης.
Η επίσημη οδηγία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναφέρει πως δεν πρέπει να καταναλώνουμε περισσότερα από έξι κουταλάκια ζάχαρης την ημέρα, είτε πρόκειται για πρόσθετη ζάχαρη σε ροφήματα είτε προέρχεται από τα προϊόντα που καταναλώνουμε καθημερινά.

 http://ksipnistere.blogspot.gr/

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.