Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Ο χυμός που σώζει από την ουρική αρθρίτιδα!

Η επονομαζόμενη «νόσος των βασιλέων» εκδηλώνεται όταν συσσωρεύεται ουρικό οξύ και σχηματίζει κρυστάλλους στο εσωτερικό των αρθρώσεων, ιδιαίτερα στα πέλματα.
Νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο Νορθάμπρια δείχνει ότι μικρή ποσότητα χυμού με ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση μπορεί να «καθαρίσει» το σώμα από τις περιττές ποσότητες ουρικού οξέος μέσα σε λίγες ώρες.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο ιδανικός χυμός

είναι αυτός που παρασκευάζεται βύσσινο (επίσημη ονομασία Prunus cerasus).
Μόλις 30ml συμπυκνωμένου χυμού από βύσσινο δύο φορές την ημέρα φάνηκε να μειώνουν σημαντικά τα επίπεδα ουρικού οξέος και να καταπολεμούν τη φλεγμονή, αναφέρει η σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Functional Foods.
Είναι γνωστό ότι ορισμένες τροφές, όπως τα λιπαρά ψάρια, συμβάλλουν στην εκδήλωση της ουρικής αρθρίτιδας, όμως για πρώτη φορά αποδείχθηκε ότι υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί η πάθηση μέσω της διατροφής.
Πηγή: onmed.gr

 http://ksipnistere.blogspot.gr

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.