Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011

Εφαρμογή για smartphone αφουγκράζεται τους υπερήχους των νυχτερίδων

«Σσσς! Κάποιος υποκλέπτει τις συνομιλίες μας»

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
 
Οι χρήστες κινητών iPhone και Android μπορούν τώρα να συνδράμουν στη μελέτη των νυχτερίδων κατεβάζοντας μια εφαρμογή για την ηχογράφηση των υπερηχητικών τσιρίδων.

Η εφαρμογή iBats αντικαθιστά τις τρεις ογκώδεις συσκευές που χρησιμοποιούνται συνήθως για την ηχογράφηση νυχτερίδων με ένα smartphone και ένα μικρόφωνο υπερήχων.

Αναπτύχθηκε από τη Ζωολογική Εταιρεία του Λονδίνου, η οποία ελπίζει να δημιουργήσει ένα δίκτυο εθελοντών για την καταγραφή των ιπτάμενων τρωκτικών στη Βρετανία, την Ανατολική Ευρώπη, την Ουκρανία, τη Ρωσία και την Ιαπωνία.

Το λογισμικό του iBats καταγράφει τους ήχους 900 ειδών νυχτερίδας που χρησιμοποιούν ηχοεντοπισμό (κάτι σαν ιπτάμενο σόναρ) για να εντοπίσουν την τροφή και να βρουν το δρόμο τους.

Οι εθελοντές θα μπορούν να ανεβάζουν τις ηχογραφήσεις σε έναν κεντρικό διακομιστή, όπου το λογισμικό του συστήματος αναγνωρίζει το είδος και χαρτογραφεί τη γεωγραφική εξάπλωσή του.

Το iBats δεν είναι η πρώτη επιστημονική εφαρμογή για smartphone -το αμερικανικό ίδρυμα Smithsonian παρουσίασε πρόσφατα ένα app που αναγνωρίζει τα είδη των δέντρων από φωτογραφίες των φύλλων τους.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.