Τρίτη, 9 Αυγούστου 2011

Τα hot dog συνδέονται με καρκίνο του παχέος εντέρουΤα hot dogs είναι ένα … από τα αγαπημένα fast food που προτιμούν τόσο μικροί όσο και μεγάλοι.
Μια ιατρική ομάδα όπως από την Ουάσινγκτον (Επιτροπή Επιστημόνων για την Υπεύθυνη Ιατρική) έχει βάλει ως στόχο να τους αλλάξει τις συνήθειες!
Ανήρτησαν μια μεγάλη αφίσα στην Ινδιανάπολη, όπου απεικονίζονται λουκάνικα μέσα σε πακέτο τσιγάρων με το εξής μήνυμα: «Τα hot dog κάνουν κακό στην υγεία».

Η ομάδα προσπαθεί να αφυπνίσει το αμερικανικό κοινό –που δε φημίζεται για την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών μοντέλων- για τη σύνδεση των hot dog με τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Σύμφωνα με μελέτη του Παγκόσμιου Ταμείου Έρευνας για τον Καρκίνο του 2007, μια μερίδα 50 γραμμαρίων επεξεργασμένου κρέατος τη μέρα (όσο περίπου είναι ένα λουκάνικο για hot dog) αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου κατά 21%.
«Τα hot dogs πρέπει να πωλούνται σε συσκευασίες με την ένδειξη “κάνει κακό στην υγεία” έτσι ώστε οι καταναλωτές να γνωρίζουν τον κίνδυνο που διατρέχουν» λέει
η διατροφολόγος Susan Levin.
Με την άποψη αυτή δε συμφωνούν όλοι οι ειδικοί. «Δεν είναι απαραίτητο να μειωθεί η κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος. Το μήνυμα, καλύτερα, θα έπρεπε να είναι ότι αυτά τα τρόφιμα δεν πρέπει να είναι τα βασικά συστατικά της διατροφής ενός ατόμου» ισχυρίζεται η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία.
Ο Ιούλιος είναι ο μήνας των hot dog στην Αμερική, ενώ πέρυσι καταναλώθηκαν περισσότερα από 1,1 εκατ. hot dog!

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.