Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011

Αλλοιώνονται τα φυτά από την αύξηση του CO2

co2Τις θερμές καλοκαιρινές μέρες όλοι αναζητούμε τη σκιά κάποιου μεγάλου δέντρου. Μην είστε όμως απολύτως βέβαιοι ότι τα δέντρα θα μας την παρέχουν και στο μέλλον.
Επιστήμονες που ασχολούνται με τη φυσιολογία των φυτών στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, στην Ολλανδία, διαπίστωσαν ότι τα φυτά αντιδρούν στην αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα μειώνοντας τον αριθμό των πόρων στα φύλλα τους. Έτσι εξατμίζεται μικρότερη ποσότητα νερού από την επιφάνειά τους, με αποτέλεσμα να μην προκαλείται πτώση της θερμοκρασίας του εξωτερικού περιβάλλοντος.
Όπως εκτιμάται, η μείωση της εξάτμισης του νερού από τα φυτά θα έχει επιπτώσεις στον κύκλο του νερού στη Γη, μεταξύ άλλων και στο σύστημα των βροχοπτώσεων. Τα φυτά δεσμεύουν διοξείδιο του άνθρακα μέσω μικροσκοπικών πόρών που λέγονται «στόματα». Τα κύτταρα που θυμίζουν χείλη ανοιγοκλείνουν ανάλογα με τις ανάγκες του φυτού σε διοξείδιο του άνθρακα ή προκειμένου να αποβάλει νερό για να μειώσει τη θερμοκρασία του.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.