Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Αιμορροΐδες και διατροφή



Συχνά ακούμε πολύ κόσμο να λέει πως υποφέρει από αιμορροΐδες, αλλά στην πραγματικότητα υποφέρουν από αιμορροϊδοπάθεια η οποία είναι μια πάθηση των φλεβών, όταν οι φλέβες που υπάρχουν στην περιοχή του πρωκτού διογκώνονται, δημιουργώντας μια τοπική φλεγμονή, σχηματίζοντας ένα σύμπλεγμα αγγείων, που ονομάζεται «αιμορροϊδικό πλέγμα».
Τι συμπτώματα έχει;
Η φλεγμονή που δημιουργείτε προκαλεί δυσφορία, έντονο πόνο γύρω από τον πρωκτό και το κάτω τμήμα του εντέρου (ορθό έντερο), κνησμό γύρω από την εν λόγω περιοχή, δυσκοιλιότητα, τοπικό ερεθισμό, αιμορραγία και αίσθημα ατελούς αφόδευσης.
Πως αντιμετωπίζονται;
Η θεραπεία για τις αιμορροΐδες μπορεί να είναι χειρουργική ή συντηρητική. Η χειρουργική επέμβαση με αφαίρεση των αιμορροΐδών είναι συνήθως μια ριζική λύση στο πρόβλημα. Αντίθετα η συντηρητική θεραπεία δεν θεραπεύει, αλλά ανακουφίζει και περιλαμβάνει την αλλαγή των συνηθειών διατροφής, την άσκηση και την τοπική υγιεινή.
Συνήθως η αντιμετώπιση των αιμορροΐδων είναι συντηρητική. Το μεγαλύτερο ποσοστό των πασχόντων παρουσιάζει άμεση ύφεση των συμπτωμάτων.
Ποιες είναι οι διαιτητικές οδηγίες για τις αιμορροΐδες;
Οι αιμορροΐδες είναι συνηθισμένες σε χώρες όπου η διατροφή περιλαμβάνει πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα και είναι χαμηλή σε φυτικές ίνες.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αντιμετωπίσετε τη δυσκοιλιότητα, αν υπάρχει, εντάσσοντας στο καθημερινό διαιτολόγιό σας τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου. Είναι σημαντικό να κοιτάζετε τις διατροφικές ετικέτες των τροφίμων για να ξέρετε πόσες φυτικές ίνες περιλαμβάνουν. Ένας μέσος άνθρωπος συνίσταται να καταναλώνει 25-30gr φυτικών ινών ημερησίως.
Περιλάβετε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο άφθονα φρούτα, λαχανικά, ψωμί ολικής άλεσης ή πολύσπορο, ρύζι αναποφλοίοτο και δημητριακά ολικής άλεσης.
Στο ίδιο πλαίσιο θα πρέπει να αποφεύγονται τα τηγανιτά, τα καυτερά και τα πικάντικα φαγητά.
Αποφύγετε να πάρετε υπερβολικό βάρος και εάν θεωρήστε υπέρβαρο άτομο φροντίστε να χάσετε βάρος.
Πίνετε πολλά υγρά, κατά προτίμηση νερό.
Τι γίνετε σε περιόδους έξαρσης;
-Αποφύγετε την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες (πάνω από 15 γρ. την ημέρα), γιατί τη δεδομένη στιγμή θα ερεθίσουν ακόμη περισσότερο το έντερο. Επίσης, ένα επεισόδιο διάρροιας θα επιδεινώσει την κατάσταση.
-Μη φάτε καλαμπόκι, ποπκόρν, ωμά φρούτα με τη φλούδα και ξηρούς καρπούς, επειδή όσο καλά και να γίνει η πέψη τους δεν θα πολτοποιηθούν εντελώς, γεγονός που θα δυσκολέψει την κένωση και θα ερεθίσει τις αιμορροΐδες.
-Μην καταναλώσετε φαγητά που προκαλούν φούσκωμα και αέρια, όπως όσπρια, μπρόκολο, λάχανο, κουνουπίδι, λαχανάκια Bρυξελλών, ωμό κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριές, ραδίκια, αβοκάντο, γάλα, πεπόνι και καρπούζι.
-Παραλείψτε τα μπαχαρικά κατά το μαγείρεμα.
-Μην πίνετε οινοπνευματώδη ποτά.
Πηγή: mednutrition

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.