Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011

Σαντορίνη το ομορφότερο νησί στο κόσμο

Της Αλεξάνδρας Ηλιοπούλου
( Ομογενειακό Πρακτορείο Ειδήσεων Ελλάδος)

« Σύμφωνα με δημοσκόπηση του  αμερικανικού ταξιδιωτικού περιοδικού Travel + Leisure, στην οποία ψήφισαν οι αναγνώστες του, η Σαντορίνη ψηφίστηκε ως το ομορφότερο νησί του Κόσμου.
Ο εν λόγω διαγωνισμός γίνεται τα τελευταία 16 χρόνια και αξίζει να σημειωθεί πως πέρυσι η Σαντορίνη είχε έρθει 6η, αφήνοντας πίσω το Μπαλί και τα νησιά Καλαπάγκος.
Τα στοιχεία που την έφεραν φέτος στην πρώτη θέση ήταν, η φιλοξενία, το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας, τα ονειρεμένα ηλιοβασιλέματα και τα όμορφα σοκάκια με τα λευκά σπίτια με τις γαλάζιες οροφές».

Νοιώθω δυο φορές υπερήφανη που είμαι Ελληνίδα και κατά το ήμισυ και Σαντορινιά.  Όταν ακούω να υμνούν την Ελλάδα μας και βεβαίως τη Σαντορίνη μας νοιώθω μια δυνατή κρυφή ικανοποίηση. Μου έχει συμβεί πολλές φορές, λόγω της ευχέρειας που έχω να βρίσκομαι σε πολλές ευρωπαϊκές και άλλες  πόλεις κάθε μήνα, να ακούω μέσα στο αεροπλάνο συνήθως, να  προβάλλεται ως σπουδαίο γεγονός από κάποιους επιβάτες ότι «πήγα στη Σαντορίνη»! 

Πριν μέρες μια αιθέρια κυρία Γερμανίδα σε μια πτήση συζητούσε επιδεικτικά «πήγαμε στην Ελλάδα, πήγαμε στη Σαντορίνη, μα τί ωραίο νησί είναι αυτό! Επιστρέφουμε κατενθουσιασμένοι. 

Μην ακούτε, η Ελλάδα πάντα γοητεύει». Κι εγώ αυθόρμητα, καθώς με κοίταξε, τη ρώτησα ψιθυριστά αλλά επιβεβαιωτικά και με χαρά: «Σας άρεσε, σας άρεσε»! Άστραψαν τα μάτια της και απάντησε τόσο δυνατά που μου φάνηκε ότι κουνήθηκε το αεροπλάνο λέγοντας  « αααα…πήγατε κι εσείς στη Σαντορίνη»! Και όταν της είπα «μα εγώ είμαι Σαντορινιά» τότε εκείνη έβαλε κάτι φωνές λες και ανεκάλυψε κάτι εξωπραγματικό και μου δηλώνει « κι εγώ δεσποινίς νόμιζα πως είστε γειτόνισσά μου στην Κολωνία, γεννηθήκατε εδώ»;
Kαι γινόμαστε με τον κραυγαλέο ενθουσιασμό της το «ρεζίλι» του αεροπλάνου! Όμως ακούω από τις πίσω θέσεις να λένε, όχι μόνο Γερμανικά αλλά και Αγγλικά,  «Σαντορίνη το ωραιότερο νησί του Κόσμου». Και μόλις συγκρατώ τα δάκρυά μου, παρότι ένοιωθα ταραγμένη που εξακολουθούσε να με κοιτάζει με τεντωμένα μάτια. Το μόνο που της είπα με γλυκιά ευγνωμοσύνη, ήταν ένα θερμό ευχαριστώ.

 Ευτυχώς που το αμερικανικό περιοδικό Travel + Leisure με την πρόσφατη παγκόσμια δημοσκόπησή του μου επιβεβαίωσε τη συνείδησή μου για τη Σαντορίνη μας και την έχω πλέον ελαφρά. 


ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.