Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011

Ανακάλυψαν ηλεκτρονικό χαρτί που εκτυπώνεται και σβήνει μέχρι 260 φορές!

Ανακάλυψαν ηλεκτρονικό χαρτί που εκτυπώνεται και σβήνει μέχρι 260 φορές! Είναι συμβατό με θερμικούς εκτυπωτές Οι Ιάπωνες ερευνητές εκτιμούν πως η εφεύρεσή τους θα μπορούσε να αντικαταστήσει το χαρτί που χρησιμοποιείται σε διαφημιστικές αφίσες και χάρτινες επιγραφές, που σήμερα εκτυπώνονται κατά εκατομμύρια, σώζοντας δέντρα και εξοικονομώντας χρήματα. Υο 2R e-Paper είναι συμβατό με θερμικούς εκτυπωτές, ενώ στην ουσία, πρόκειται στην ουσία για μια αυτόνομη οθόνη, αποσυνδεδεμένη από οποιαδήποτε άλλη συσκευή, η λειτουργία της οποίας βασίζεται στη θερμότητα, περίπου όπως στα παλιά fax θερμικού χαρτιού.
Όταν ο χρήστης θέλει να σβήσει το χαρτί, δεν έχει παρά να πατήσει το διακόπτη ενός ειδικά τροποποιημένου εκτυπωτή και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα είναι και πάλι έτοιμο για εκτύπωση, ασπρόμαυρη ή έγχρωμη.
«Νομίζω ότι η σημαντικότερη διαφορά με τις παλαιότερες συσκευές ηλεκτρονικού χαρτιού είναι ότι εκείνες χρειάζονται συνήθως ηλεκτρική ενέργεια για να εκτυπώσουν, όμως η τεχνολογία μας είναι ό,τι πλησιέστερο υπάρχει στο κανονικό χαρτί ως προς τη χρήση της.
Καταρχάς, δεν χρειάζεται ηλεκτρόδια με σχέδια, ενώ είναι πολύ απαλό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά και ξανά, οπότε μιλάμε για ένα πραγματικό ηλεκτρονικό χαρτί», λέει ο Τζον Τσεν, αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Ερευνών Βιομηχανικής Τεχνολογίας της Ταϊβάν, όπου δημιουργήθηκε το χαρτί, σημειώνοντας πάντως, ότι δεν είναι έτοιμο ακόμη για μαζική παραγωγή.

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.