Το κρέας του είναι πολύ νόστιμο, με απαλή και γλυκιά γεύση.
Ο τρόπος μαγειρέματος του είναι ψητός στα κάρβουνα, μαγειρευτός με διάφορες σάλτσες, ακόμα και τηγανητός αν είναι μικρός .
Ακόμα αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σκάρος γίνεται ψητός χωρίς να αφαιρεθούν λέπια και εντόσθια και το μόνο που πρέπει να αφαιρέσεις από το σκάρο είναι η χολή του, απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει ψητός ο Σκάρος και με τα εντόσθια του τα οποία τρώγονται και είναι πεντανόστιμα είναι να είναι το ψάρι Σκάρος πολύ φρέσκο
Σε κάποια μεγάλα εστιατόρια γεύσεων, τα εντόσθια του Σκάρου γίνονται διάφορες σάλτσες που με αυτές περιχύνουν διάφορες σπεσιαλιτέ.
http://www.psaria.net/2010_07_01_archive.html#2124960480023563321