Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Πεντικιούρ: κάντε το μόνη σας

Με πέδιλα ή με γόβες, τα πόδια και τα νύχια σας δεν πρέπει να παραμελούνται, τόσο για την εικόνα τους, όσο και για την υγιεινή τους. Αν το χειμώνα το επαγγελματικό πεντικιούρ φαντάζει περιττό έξοδο, αξιοποιείστε τα χρήματά σας σε κάτι πιο αναγκαίο και απλώς περιποιηθείτε τα πόδια σας στο σπίτι. Ακολουθώντας τις οδηγίες, θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι τελικά και τόσο δύσκολο.

Εργαλεία – υλικά:
λεκάνη, αφρόλουτρο, πετσέτα, ελαφρόπετρα, λίμες, νυχοκόπτη-ψαλίδι, πενσάκι νυχιών, εργαλείο για τα πετσάκια, μπατονέτες, ασετόν, διαχωριστικό σφουγγαράκι για τα δάχτυλα, σκληρυντική διάφανη βάση, χρωματιστό βερνίκι, γυαλιστικό-σταθεροποιητικό του μανό.

Διαδικασία:
Καθισμένη σε αναπαυτική θέση, βυθίστε τα πέλματά σας σε μία λεκάνη με ζεστό νερό, όπου θα έχετε ήδη προσθέσει, άλατα μπάνιου - εναλλακτικά λίγες σταγόνες αφρόλουτρο, ή μια κουταλιά σόδα, που μαλακώνει τα σκληρά σημεία. Ρυθμίστε τη θερμοκρασία, ώστε να μην είναι ενοχλητικά υψηλή και κρατείστε τα πόδια σας μέσα στο νερό για περίπου δέκα λεπτά, αφού νωρίτερα έχετε φροντίσει να αφαιρέσετε στο μπάνιο τα υπολείμματα από σκόνες, ιδρώτα κλπ, τόσο από τα πέλματα, όσο και από το εσωτερικό των νυχιών.

Χρησιμοποιώντας λευκή ή μαύρη ελαφρόπετρα (η μαύρη είναι πιο τραχιά και μπορεί να τραυματίσει τα πόδια, αλλά είναι πολύ αποτελεσματική στα σκληρά σημεία), τρίψτε τις φτέρνες και τις σκληρές περιοχές, πρώτα στο ένα πόδι και ύστερα στο άλλο, όσο απαιτείται για να μαλακώσουν. Χρησιμοποιείστε ένα κοντό σκαμνάκι και μια απαλή πετσέτα για να ακουμπάτε το πόδι που περιποιείστε, την ώρα που το άλλο «περιμένει» μέσα στο νερό. Ξεβγάζετε εναλλάξ τα πόδια μέσα στη λεκάνη και συνεχίζετε όσο χρειαστεί.

Στη συνέχεια, κόψτε τα νύχια με το νυχοκόπτη ή το ψαλίδι, όχι τόσο βαθιά ώστε να τρυματίσετε το κρέας, αλλά αφήνοντας λίγα χιλιοστά. Το κόψιμο των νυχιών πρέπει να γίνεται προσεκτικά και με ακρίβεια, όχι μόνο για λόγους ομοιομορφίας στο σχήμα τους, αλλά για να μην αρχίσουν να εισχωρούν οι γωνίες τους στο κρέας, όταν είναι κομμένες πολύ βαθιά και τα δάχτυλα πιέζονται από τα παπούτσια.

Για τους μικρούς κάλους που δεν μπορείτε να απαλλαχτείτε με την ελαφρόπετρα χρησιμοποιείστε ειδικά αυτοκόλλητα, ή κρέμες απολέπισης, φροντίζοντας στη συνέχεια να καταπραΰνετε τα σημεία με μια λιπαρή, μαλακτική κρέμα.

Για παρονυχίδες και πετσάκια υπάρχει στο «βαλιτσάκι» του πεντικιούρ το ειδικό εργαλείο, στρογγυλεμένο στην άκρη, με το οποίο σπρώχνετε τα μαλακά μέρη στην επιφάνεια ή τις εσωτερικές γωνίες των νυχιών προς τα μέσα, χωρίς να τα κόβετε. Θυμηθείτε ότι τα πετσάκια που αφαιρείτε θα ξαναβγούν πιο σκληρά και πιο άσχημα επάνω στα νύχια, γι’ αυτό αποφύγετε το κόψιμο, εκτός εάν κάτι περισσεύει τόσο εμφανώς, ώστε να χαλάει τη συνολική εικόνα. Οτιδήποτε πάντως κι αν κόβετε, κάντε το με το ειδικό πενσάκι για καλυύτερο έλεγχο και αποφυγή τραυματισμών. Ο νυχοκόπτης, αλλά και το ψαλίδι είναι αποκλειστικά και μόνο για τα νύχια. Οι αισθητικοί συμβουλεύουν ότι τα δάχτυλα που έχουν έντονα ταλαιπωρηθεί από το απρόσεκτο κόψιμο των παρονυχίδων αποκαθίστανται και επουλώνονται γρήγορα εάν σταματήσετε να τα τραυματίζετε, ακόμα κι αν τον πρώτο καιρό η εικόνα τους θα είναι μάλλον αντιαισθητική.

Ακολούθως τελειοποιείστε το σχήμα των νυχιών με τη σκληρή λεπτή λίμα, τετραγωνίζοντάς τα ή στρογγυλεύοντας τις άκρες, ανάλογα με το σχήμα των δαχτύλων, αλλά και το στυλ που θέλετε να δώσετε και βελτιώστε την υφή τους τρίβοντάς τα απαλά με τη μαλακή, λαστιχένια και πιο φαρδιά λίμα που θα βρείτε στο kit. Γενικά, αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε σκούρο βερνίκι, βεβαιωθείτε ότι τα νύχια σας έχουν αρκετή επιφάνεια και δεν είναι πολύ κοντά κομμένα, ενώ προτιμήστε το τετράγωνο σχήμα αν είστε αρκετά επιδέξια για να κάνετε μόνη σας γαλλικό πεντικιούρ.

Πριν αρχίσετε το βάψιμο κάντε εναλλάξ σε κάθε πόδι απαλό μασάζ με μια κρέμα με κόκους ειδική για πήλινγκ και στη συνέχεια απλώστε μια απαλή ενυδατική κρέμα ποδιών, ή απλώς τη λοσιόν σώματος. Αν θέλετε να διατηρείτε τα πόδια σας μαλακά, απλώνετε κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε λίγη βαζελίνη στα πέλματα και φορέστε από πάνω μια λεπτή κάλτσα.

Πριν από το χρωματιστό βερνίκι απλώστε πρώτα μια στρώση διάφανης σκληρυντικής βάσης, που εμποδίζει και το σπάσιμο των νυχιών. Αν τα δάχτυλά σας ακουμπάνε μεταξύ τους εφαρμόστε ανάμεσά τους το ειδικό διαχωριστικό σφουγγαράκι, ώστε να μη δημιουργηθούν αποτυπώματα επάνω στο βερνίκι, πριν αυτό στεγνώσει. Στη συνέχεια περάστε δύο στρώσεις από το μανό της αρεσκείας σας, φροντίζοντας να στραγγίζετε το βουρτσάκι στο στόμιο της φυάλης, για να ελέγχετε τις κινήσεις σας και να μη βάφετε και το δέρμα γύρω από τα μικρότερα νύχια. Απλώστε την πρώτη στρώση στο ένα πόδι, στη συνέχεια και στο άλλο και περάστε τη δεύτερη και πάλι εναλλάξ, ώστε κατά τα λίγα δευτερόλεπτα που μεσολαβούν να σταθεροποιηθεί το μανό. 
Ξεκινήστε τη διαδικασία από το μεγαλύτερο ή το μικρότερο νύχι, ανάλογα με το πώς σας βολεύει, αρκεί η φορά να είναι από κάτω προς τα πάνω και όχι το αντίθετο. Διορθώστε τα λάθη με μια μπατονέτα βουτηγμένη σε ασετόν. Εάν δε διαθέτετε πολύ επιδέξιο και σταθερό χέρι μην επιχειρήσετε να προσθέσετε με τη γραφίδα σχεδιάκια και στολίδια επάνω στα νύχια και περιοριστείτε σε ένα καλό βάψιμο. Ολοκληρώστε το αποτέλεσμα με ένα γυαλιστικό, διάφανο ή περλέ και περιμένετε να στεγνώσουν τα νύχια για τουλάχιστον μία ώρα, εάν πρόκειται να φορέσετε κλειστά παπούτσια ή να ξαπλώσετε. Γενικά προτιμήστε να κάνετε το πεντικιούρ κάποια ημέρα που θα έχετε χρόνο, ώστε να μην το καταστρέψετε την τελευταία στιγμή, προσπαθώντας πχ να φορέσετε το στενό σας παντελόνι, περνώντας το επάνω από τα φρεσκοβαμμένα νύχια σας.
http://nailsassistant.blogspot.com/2010/07/blog-post_28.html

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.