Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Φθιάχνω κλωσομηχανή



Είναι μια μικρή πατέντα που έφτιαξα πέρυσι, μετά την κλωσομηχανή αυγών που είχα φτιάξει. Η κλωσομηχανή είχε μεγάλη επιτυχία, έβγαλα μέχρι παγώνι !!! Στη συνέχεια όμως την μετατρέψαμε με τον πολυμήχανο δάσκαλο (Τρικαλινό) σε εκκολαπτήριο βασιλικών κελιών για την παραγωγή βασιλισσών. . Θα τη δοκιμάσουμε σε λίγες ημέρες οπότε θα ξέρουμε και τι επιτυχία έχει. Αν όντως , όπως ήμαστε σίγουροι, δουλέψει θα κάνουμε σχετική ανάρτηση. Το άσχημο είναι πως δεν είχα βγάλει καμιά φωτογραφία της κλωσσομηχανής για να σας δείξω. Σύντομα όμως θα φτιάξω μια καινούργια.

Αφού λοιπόν έφτιαξα την κλωσσομηχανή κι ενώ πλησιάζανε οι ημέρες που θα βγαίνανε τα κοτοπουλάκια , σκέφτηκα πως έπρεπε να φτιάξω κάτι για να τα φιλοξενήσει τις πρώτες ημέρες της ζωής τους , οπότε και η ευαισθησία τους στις μεταβολές της θερμοκρασίας είναι μεγάλη.
Έφτιαξα αυτό που βλέπετε στην φωτογραφία. Είναι ένα μικρό σπιτάκι γύρω στο 1,20 Χ 0,60 μ. , η στέγη του οποίου είναι φτιαγμένη από τζάμι ώστε το φυσικό φως να είναι άφθονο, αφού είναι πολύτιμο για τους νεοσσούς.
Στο εσωτερικό τοποθέτησα μια λάμπα θερμάνσεως η οποία είναι συνδεμένη με θερμοστάτη ώστε να διατηρείται η θερμοκρασία στα επιθυμητά επίπεδα όλο το 24ωρο.

Επίσης στο δεξιό τοίχωμα (βλέπε φωτο πάνω) έφτιαξα μια αυτοσχέδια ταΐστρα που χωράει σχεδόν μισό τσουβάλι τροφή. Και αριστερά προσάρμοσα μια ποτίστρα ( η κόκκινη), η οποία θέλει αντικατάσταση σύντομα.

http://patentiaris.blogspot.com/2008/05/blog-post.html

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.