Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2012

Η σοκολάτα «θωρακίζει» τους άνδρες στα εγκεφαλικά

Η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να προστατεύει από τα εγκεφαλικά επεισόδια υποστηρίζει μελέτη Σουηδών επιστημόνων που παρακολούθησε τις διατροφικές συνήθειες 37.000 ανδρών στη Σουηδία για μια 10ετία.
Οι ερευνητές υπογραμμίζουν πάντως ότι τα αποτελέσματα δεν πρέπει να λειτουργήσουν ως δικαιολογία για υπερβολική κατανάλωση σοκολάτας. 
Το δείγμα χωρίστηκε σε 4 ομάδες με βάση την
ποσότητα σοκολάτας που κατανάλωνε, με την ομάδα της μικρότερης κατανάλωσης κατά μέσον όρο να μην τρώει σοκολάτα κάθε εβδομάδα και την ομάδα με τη μεγαλύτερη να καταναλώνει 63 γραμμάρια.
Συγκρίνοντας τις ομάδες, η έρευνα έδειξε ότι όσοι κατανάλωναν την περισσότερη σοκολάτα είχαν 17% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της έρευνας.
Τα φλαβονοειδή που περιέχονται στη σοκολάτα φαίνεται να λειτουργούν προστατευτικά έναντι της καρδιαγγειακής νόσου λόγω των αντιοξειδωτικών, αντιθρομβοτικών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων τους. 
Είναι επίσης πιθανό να μειώνουν τη συγκέντρωση κακής χοληστερόλης στο αίμα και την αρτηριακή πίεση.
Οι ειδικοί πάντως τονίζουν ότι την ίδια στιγμή η σοκολάτα περιέχει μεγάλη ποσότητα ζάχαρης και λιπαρών και θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο. 
Η έρευνα παρουσιάστηκε στο περιοδικό «Neurology».
Πηγή: cosmedic.gr 
 http://medicalnews.gr/2012

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.