Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012

Τυρί εναντίον διαβήτη!

Τυρί εναντίον διαβήτη!Μελέτη δείχνει ότι η τακτική κατανάλωση μειώνει τον κίνδυνο της νόσου κατά 12%
Μια νέα μελέτη έρχεται να χαροποιήσει ιδιαιτέρως τους λάτρεις των τυριών καθώς δείχνει ότι το αγαπημένο έδεσμα εκατομμυρίων ανθρώπων προστατεύει από τον διαβήτη τύπου 2
Ουάσινγκτον 
Χαράς ευαγγέλια για τους λάτρεις των τυριών αφού μια νέα μελέτη δείχνει ότι το αγαπημένο (αν και παρεξηγημένο λόγω
των κορεσμένων λιπαρών που περιέχει) έδεσμα μπορεί να αποτελέσει «ασπίδα» ενάντια στον διαβήτη τύπου 2!
Μείωση του κινδύνου
Σύμφωνα με τα ανατρεπτικά ευρήματα τα οποία δημοσιεύονται στην επιστημονική επιθεώρηση «American Journal of Clinical Nutrition» η τακτική κατανάλωση τυριού μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2 κατά περίπου 12%.
Στη μελέτη σημειώνεται πως παρότι το τυρί είναι πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά, πιθανότατα περιέχει και άλλους τύπους λιπαρών τα οποία είναι ευεργετικά για τον οργανισμό. Αναφέρεται παράλληλα πως μια άλλη πιθανή εξήγηση για τα οφέλη του τυριού ενάντια στον διαβήτη είναι ότι κατά τη διάρκεια της ζύμωσής του πυροδοτούνται κάποιες αντιδράσεις που προστατεύουν από τον διαβήτη και τις καρδιοπάθειες.
Ισως και το γιαούρτι
Είναι χαρακτηριστικό ότι από τη μελέτη που ήταν μια από τις μεγαλύτερες στις οποίες διερευνήθηκε ο ρόλος της διατροφής στην υγεία, δεν προέκυψε προστατευτικός ρόλος άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων ενάντια στον διαβήτη, με πιθανή εξαίρεση αυτή του γιαουρτιού.
Σχολιάζοντας πάντως τα νέα ευρήματα ο διευθυντής ερευνών του βρετανικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού Diabetes UK Ιαν Φρέιμ εμφανίστηκε επιφυλακτικός. Όπως είπε ο πληθυσμός δεν θα πρέπει να αυξήσει την ποσότητα τυριού που καταναλώνει προτού τα ευρήματα αυτά επιβεβαιωθούν και από άλλες μελέτες. «Συνεχίζουμε να συστήνουμε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά και φτωχή σε αλάτι και λιπαρά. Τα καινούργια ευρήματα δεν δικαιολογούν την αύξηση κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων στο πλαίσιο της πρόληψης εμφάνισης διαβήτη» κατέληξε ο ειδικός. 
 http://www.tovima.gr

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.