Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Τα μυστικά της λεμονιάς

Η ΛΕΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΑ ΕΧΕΙ ΜΙΚΡΑ ΑΓΚΑΘΙΑ. ΘΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ;
Η λεμονιά συνήθως έχει είτε μικρά ή καθόλου αγκάθια. Αν υπάρχουν αγκάθια, αυτά είναι πολύ μικρά και μαλακά στα βλαστάρια των νεαρών φυτών. Στα μεγάλα ώριμα δέντρα ο αριθμός μειώνεται πολύ ή εξαφανίζονται εντελώς.
ΑΝΤΕΧΕΙ Η ΛΕΜΟΝΙΑ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ;
Η λεμονιά είναι ευαίσθητη στο κρύο. Θερμοκρασίες κάτω από

τους 0°C θεωρούνται επικίνδυνες κυρίως, όταν διατηρούνται για μεγάλα χρονικά διαστήματα, γιατί προξενούν σοβαρές ζημιές τόσο στην παραγωγή όσο και στα δένδρα.  
Ακόμα, οι ψυχροί και μεγάλης ταχύτητας άνεμοι είναι επιζήμιοι για τα δένδρα, γι’αυτό επιλέξτε απάνεμη και ηλιόλουστη τοποθεσία. Τις κρύες μέρες και νύχτες μετακινήστε και τοποθετήστε τη γλάστρα σε στεγασμένο προστατευμένο χώρο ή σκεπάστε το φυτό με παγομονωτική προστασία.

ΤΙ ΕΧΕΙ Η ΛΕΜΟΝΙΑ ΜΟΥ;
Παρακάτω θα βρείτε κάποια από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λεμονιές με τις πιθανές αιτίες και λύσεις τους:


Αποτυχία άνθισης: Μειωμένος φωτισμός, υπερβολική αζωτούχος λίπανση, λάθος κλάδεμα. Προβείτε στις κατάλληλες διορθωτικές ενέργειες.
Αποτυχία καρπόδεσης: Έλλειψη χειμερινού ψύχους, πολύ υψηλή καλοκαιρινή θερμοκρασία.
Καρπόπτωση: Υπερβολικό πότισμα, υψηλές θερμοκρασίες με ταυτόχρονη απουσία υγρασίας. Προσοχή στο πότισμα. Τα καρποφόρα ποτίζονται 1 φορά την εβδομάδα.
Μικροκαρπία: Τροφοπενία καλίου και ψευδαργύρου. Προσθήκη κατάλληλου λιπάσματος.
Ξεθωριασμένα φύλλα και ιστός σαν της αράχνης: Προσβολή από τετράνυχο. Εφαρμογή ακαρεοκτόνου.
Κίτρινα φύλλα: Έλλειψη θρεπτικών στοιχείων ή υπερβολικό πότισμα. Διορθώστε τις συνθήκες του φυτού.
Κατσάρωμα ή τσαλάκωμα νεαρών κυρίως φύλλων: Προσβολή από έντομα (αφίδες, ακάρεα, φυλλοκνίστης). Εφαρμογή κατάλληλου εντομοκτόνου.

ΠΟΤΕ ΚΛΑΔΕΥΩ ΤΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ;
Η εποχή του κλαδέματος δεν είναι κρίσιμη για τα εσπεριδοειδή, αφού μπορούν να κλαδευτούν οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Συνιστάται όμως το κλάδεμα να γίνεται νωρίς την άνοιξη, όταν ο κίνδυνος των παγετών έχει περάσει και δεν έχει αρχίσει ακόμα η ανοιξιάτικη βλαστική ανάπτυξη των δέντρων. Για όλα τα εσπεριδοειδή και ιδιαίτερα για τη λεμονιά, το κλάδεμα καλό είναι να γίνεται σε ξηρές περιόδους κι όχι με βροχερό καιρό για την αποφυγή μολύνσεων, κυρίως από κορυφοξήρα.

http://www.superflowers.gr

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.