Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

Το εμβόλιο που επανορθώνει την καρδιά

Οι επιστήμονες του Imperial College London πειραματίζονται με ένα εμβόλιο το οποίο προσδοκούν ότι θα οδηγεί σε ανάπλαση του κατεστραμμένου καρδιακού ιστού δίνοντας ελπίδα σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια.
Πρόκειται για ένεση βλαστικών κυττάρων που θα προέρχονται από την καρδιά του ίδιου του ασθενούς. Οι ερευνητές ελπίζουν ότι η υπό μελέτη θεραπεία θα είναι επιτυχής. Έχουν ήδη δοκιμάσει το εμβόλιο σε ποντίκια καθώς και σε χοίρους.
Μάλιστα στην επόμενη διετία αναμένεται να ξεκινήσουν και οι δοκιμές σε ανθρώπους. Εάν οι δοκιμές σε εμφραγματίες αποδειχθούν επιτυχείς, εικάζεται ότι η ένεση θα μπορούσε να γίνει στο ασθενοφόρο πριν ακόμη ο ασθενής που έχει υποστεί έμφραγμα, εισαχθεί στο νοσοκομείο.
Το εμβόλιο των βλαστοκυττάρων αποτελεί μια από τις υπό μελέτη θεραπείες που χρηματοδοτούνται από το Βρετανικό Καρδιολογικό Ίδρυμα στο πλαίσιο του εγχειρήματος με τον τίτλο Mending Broken Hearts. 
Ο σκοπός της θεραπείας είναι η βελτίωση της υγείας των ασθενών που έχουν υποστεί έμφραγμα και η μείωση των πιθανοτήτων της καρδιακής ανεπάρκειας
Πηγή: vita.gr 
 http://medicalnews.gr

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.