Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

Το φθινόπωρο φέρνει… αλλεργίες

Μπορεί να έχουμε συνδέσει την έξαρση των αλλεργιών με την άνοιξη δεν είναι όμως μόνο «ανοιξιάτικος ο πονοκέφαλος». Οι άνθρωποι που υποφέρουν από αλλεργίες έχουν τις ίδιες πιθανότητες να παρουσιάσουν τα ίδια συμπτώματα και το φθινόπωρο.
Το συνάχι που μπορεί να εμφανιστεί με την πρώτη δροσιά μπορεί να οφείλεται και σε εποχική αλλεργία. Το ίδιο και η φαγούρα είτε στο δέρμα είτε στο λαιμό, ο βήχας,
η δακρύρροια, το φτέρνισμα.
Ένοχες πηγές φθινοπωρινών αλλεργιών
- Περδικάκι
Το κοινό αυτό αγριόχορτο φυτρώνει παντού, ακόμη και στις γλάστρες στο μπαλκόνι και προκαλεί όλα εκείνα τα ενοχλητικά συμπτώματα της αλλεργίας.
- Ακάρεα σκόνης
Βρίσκονται παντού και το φθινοπωρινό αεράκι τα «βοηθά» να τρυπώνουν σε περισσότερα σημεία. Μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές ρινίτιδες και δερματοπάθειες.
- Μούχλα
Κρυμμένη τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους βρίσκει στο Φθινόπωρο το κατάλληλο περιβάλλον για να αναπτυχθεί και να «ταξιδεύσει» με τον αέρα.
Η συνηθέστερη αντιμετώπιση είναι τα αντισταμινικά φάρμακα πιο χρήσιμο όμως θα ήταν να επισκεφθείτε έναν αλλεργιολόγο έτσι ώστε με τα κατάλληλα τεστ και εξετάσεις να εντοπίσει την πηγή της αλλεργίας αλλά και την κατάλληλη θεραπεία για να απαλλαγείτε μια και καλή από τα ενοχλητικά συμπτώματα.
Το φθινόπωρο άλλωστε είναι και η καταλληλότερη εποχή για να αντιμετωπίσετε τις εποχικές σας αλλεργίες είτε αυτές είναι ανοιξιάτικες είτε φθινοπωρινές.
Πηγή: healthpress.gr
http://medicalnews.gr

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.