Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

Κατασκευάσθηκε το χαρτί που "μιλάει"

Φανταστείτε να φυλλομετράτε την εφημερίδα σας και αντί να διαβάζετε, να ακούτε το κείμενο που είναι τυπωμένο στη σελίδα. Απίστευτο; Ναι. Δυνατό;Εξίσου, ναι.
Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Kέμνιτζ στην Γερμανία, δημιούργησαν το πρώτο εκτυπώσιμο ηχείο σε χαρτί!

Για να κατασκευαστεί το ηχείο χρησιμοποίησαν ειδικό μελάνι, το οποίο εναπόθεσαν σε
μια κόλλα χαρτιού.
Το μελάνι περιέχει πολλαπλά στρώματα οργανικού αγώγιμου και πιεζοηλεκτρικού υλικού. Όταν τεθεί υπό τάση, το μελάνι

πάλλεται, με αποτέλεσμα να παράγει καθαρό και αρκετά δυνατό ήχο!

Η συγκεκριμένη τεχνολογία αναμφίβολα μπορεί να τύχει εφαρμογής με πολλούς τρόπους. Όπως σε διαφημιστικά πόστερ που θα ενημερώνουν τους περαστικούς για το περιεχόμενό τους, σε συσκευασίες προϊόντων ακόμα και σε εφημερίδες που θα μας "διαβάζουν" τα νέα!


 http://ksipnistere.blogspot.gr

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.