Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Αδυνατίστε τρώγοντας Chia

To Chia (Salvia hispanica) είναι ένα πολύτιμο φυτό με εξαιρετικές ευεργετικές ιδιότητες. Πολλοί αρχαίοι και νεότεροι λαοί το χρησιμοποιούν σαν βασικό συστατικό στη διατροφή τους, καθώς αποτελεί φυσική πηγή λιπαρών ωμέγα-3, αντιοξειδωτικών, βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και, το καλύτερο, σας βοηθά να κάψετε λίπος. 
Αποτελεί πολύτιμος σύμμαχος στον αγώνα κατά των περιττών κιλών. 
Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πώς μπορείτε
να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας το chia για να χάσετε κιλά;

Έχουν γίνει πάρα πολλές επιστημονικές μελέτες πάνω στο αντικείμενο. 
Πρόσφατα, η ακαδημαϊκή επιθεώρηση British Journal of Nutrition δημοσίευσε μια έρευνα που αποδεικνύει την ιδιότητα του φυτού να βοηθά στο αδυνάτισμα
Πρέπει, όμως, να λαμβάνεται με τον κατάλληλο, ελεγχόμενο τρόπο και ποτέ σε ποσότητα μεγαλύτερη από 25 γραμμάρια την ημέρα. Ας δούμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Βοηθά το chia στο αδυνάτισμα;


  • Οι σπόροι του φυτού αυτού έχουν την εκπληκτική ιδιότητα να επιταχύνουν τον μεταβολισμό και να καίνε το λίπος που βρίσκεται αποθηκευμένο στην κοιλιά, τη μέση και το στομάχι.
  • Χάρη στην περιεκτικότητά του σε ωμέγα-3, το chia είναι εξαιρετικός σύμμαχος στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης. Είναι επίσης αντιφλεγμονώδες.
  • Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης. Εάν το καταναλώνετε συχνά, το φυτό αυτό θα σας χορτάσει, γεμίζοντας το στομάχι σας και αποτρέποντάς σας από τσιμπολογήματα και υπερβολική κατανάλωση τροφής.
  • Το chia είναι επίσης εξαιρετικός ρυθμιστής των εντερικών κινήσεων. Περιέχει πολλές φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν το έντερο να κινηθεί. Χρειάζεται επίσης να πίνετε δύο λίτρα νερό την ημέρα για αυτόν τον σκοπό.
  • Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Οχάιο, οι σπόροι chia καταπολεμούν το άγχος. Πράγματι, είναι αποτελεσματικότατο χαλαρωτικό και το συστήνουν οι διατροφολόγοι.

Άλλα οφέλη της κατανάλωσης σπόρων chia


  • Αποτελεί την φυτική τροφή με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα ωμέγα-3.
  • Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, πρωτεΐνες, αμινοξέα, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και φυτικές ίνες.
  • Δεν περιέχει γλουτένη.
  • Δεν έχει γεύση και άρωμα.
  • Σας δίνει ενέργεια.
  • Μειώνει τη χοληστερίνη και ρυθμίζει την πίεση.
  • Βοηθά την σωστή πέψη.
  • Φροντίζει την καρδιά.
  • Υποβοηθά την αναγέννηση των ιστών και την ανάπτυξη των μυών.
  • Ρυθμίζει τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα.
  • Οι σπόροι chia έχουν χαμηλά επίπεδα αλατιού.

Πώς να χάσετε βάρος βάζοντας σπόρους chia στη δίαιτά σας


  • Για να χάσετε βάρος με chia σας συστήνουμε να παίρνετε 25 γραμμάρια σπόρους chia τη μέρα
  • Πρέπει να είστε συνεπείς και να τους τρώτε ανελλιπώς για τουλάχιστον ένα μήνα για να καταφέρετε να χάσετε βάρος.  Πριν από κάθε κυρίως γεύμα, πίειτε ένα ποτήρι νερό ή χυμό με τους σπόρουςΑφού χρειάζεστε μόνο 25 γραμμάρια την ημέρα, βάλτε το μισό από αυτό σε κάθε ποτήρι, δηλαδή 12,5 γραμμάρια σπόρους σε κάθε ποτήρι.
  • Χάρη στις υδατοδιαλυτές φυτικές ίνες που περιέχουν οι σπόροι chia, απορροφούν τα υγρά. Έτσι θα δείτε το υγρό στο ποτήρι να λιγοστεύει σιγά-σιγά και να γίνεται πιο πηχτό. Αφήστε το να απορροφηθεί για 30 λεπτά. Αυτή η αντίδραση των σπόρων στο νερό προκαλείται από την υδατοδιαλυτή γέλη των φυτικών ινών του chia.
  • Μπορείτε να ανακατέψετε ή να προσθέσετε σπόρους chia σε φυτικά υποκατάσταστα γάλακτος, γιαούρτια, φρούτα, σάλτσες, κρέμες, λαχανικά κλπ. Μπορείτε ακόμα να το βρείτε σε σκόνη και να το χρησιμοποιήσετε κατά την παρασκευή γλυκών για να πάρετε τα οφέλη του.
  • Μην παραλείψετε να πίνετε δύο λίτρα νερό την ημέρα. Χωρίς αυτά το chia δεν μπορεί να επιδράσει.

Πού μπορώ να βρω σπόρους chia;


Είναι διαθέσιμοι σε ορισμένα σούπερ-μάρκετ. Εάν δεν τα καταφέρετε να τους βρείτε εκεί, δοκιμάστε καταστήματα που πωλούν βότανα, καρυκεύματα ή φυσικά προϊόντα. Προσπαθήστε να αγοράσετε φρέσκους σπόρους καλής ποιότητας. Θα πρέπει να ελέγξετε την ημερομηνία παραγωγής και συσκευασίας για να σιγουρευτείτε.

Όπως ξαναείπαμε, οι σπόροι chia κυκλοφορούν ολόκληροι αλλά και σε σκόνη, η οποία μπορεί να συνοδέψει τις σαλάτες σας (απλά πασπαλίστε την στο τέλος) ή να συμπεριληφθεί στα γλυκά σας. Έχετε πολλές επιλογές και είναι όλες πολύ υγιεινές.
 https://meygeia.gr
 

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα.   
Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας. 
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.
Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας.
Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.