Η φύλαξη των αυγών σε χαμηλές θερμοκρασίες συντελεί στη δημιουργία βακτηρίων, τα οποία μολύνουν το κέλυφος προκειμένου να μείνουν ζωντανά.
Μεταξύ αυτών των βακτηρίων είναι και η σαλμονέλα,
η οποία είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για την υγεία.
Μελέτες έδειξαν ότι τα αυγά που διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου περιέχουν μικρότερο ποσοστό βακτηριδίων από αυτά που φυλάσσονται στο ψυγείο.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ενώ τα αυγά μολύνονται αυτόματα κατά τη γέννησή τους, αυτή η μόλυνση διατηρείται στη συνέχεια με τη φύλαξή τους στο ψυγείο.
Η σαλμονέλα τείνει να πολλαπλασιάζεται με γρήγορους ρυθμούς σε κρύες θερμοκρασίες, μολύνοντας τα πάντα μέσα στο ψυγείο.
Μάλιστα σε μερικές ευρωπαϊκές χώρες απαγορεύεται η αποθήκευση αυγών στο ψυγείο.
http://www.truelife.gr
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.
Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση αρμοδίων.
Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.
Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη