Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Σφιχτή γραβάτα: Ο σοβαρός κίνδυνος για την υγεία των ανδρών

Η γραβάτα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ανδρικού στυλ και πολλοί άνδρες τη φορούν σε καθημερινή βάση. Το σφιχτό δέσιμο της γραβάτας όμως, εγκυμονεί ένα σοβαρό κίνδυνο για την υγεία και συγκεκριμένα για τα μάτια των ανδρών. Ειδικοί προειδοποιούν ότι η σφιχτή γραβάτα προκαλεί αύξηση της πίεσης των ματιών, παράγοντα που οδηγεί στο γλαύκωμα, μια από τις κυριότερες αιτίες τύφλωσης.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε έρευνα οφθαλμιάτρων στη Νέα Υόρκη.
Οι γιατροί εξέτασαν την επίδραση που έχει μια σφιχτή γραβάτα σε 40 άνδρες, στηριζόμενοι στην υπόθεση ότι η αύξηση της πίεσης στα μάτια μπορεί να προέρχεται από αύξηση της πίεσης στο φλεβικό σύστημα της κεφαλής. Από τους 40 άνδρες, οι μισοί έπασχαν από γλαύκωμα και οι υπόλοιποι όχι.
Οι γιατροί μέτρησαν την οφθαλμική πίεση των συμμετεχόντων τρία λεπτά μετά την τοποθέτηση γραβάτας τόσο σφιχτής που να προκαλεί μικρή ενόχληση. Η μέτρηση επαναλήφθηκε μετά την αφαίρεση της γραβάτας. Οι επαναλαμβανόμενες μετρήσεις έδειξαν ότι στο 70% των υγιών ανδρών και στο 60% των ανδρών που έπασχαν από γλαύκωμα, η πίεση στα μάτια αυξανόταν σημαντικά όταν φορούσαν γραβάτα δεμένη τόσο σφιχτά ώστε να τους κάνει να νιώθουν λίγο άβολα. Μόλις η γραβάτα αφαιρούνταν, οι μετρήσεις επέστρεφαν στις φυσιολογικές τιμές.
Τα συμπεράσματα των γιατρών είναι ότι οι γραβάτες που είναι σφικτές γύρω από το λαιμό, αυξάνουν την ενδοφθάλμια πίεση τόσο σε άνδρες που είναι υγιείς όσο και σε άνδρες που πάσχουν από γλαύκωμα. Η κατάσταση αυτή μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη διάγνωση και την αντιμετώπιση του γλαυκώματος.
Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι άνδρες που τους αρέσει η γραβάτα να είναι σφιχτά δεμένη, έχουν χοντρό λαιμό, είναι παχύσαρκοι ή φορούν καθημερινά γραβάτα στην εργασία τους, πρέπει να είναι προσεκτικοί. Είναι προτιμότερο η γραβάτα να είναι χαλαρή και να μη σφίγγει καθόλου το λαιμό. Επίσης όταν γίνονται μετρήσεις της ενδοφθάλμιας πίεσης από τον οφθαλμίατρο, ο ασθενής δεν πρέπει να φορά γραβάτα. 
http://medicalnews.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.