Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Φτιάχνω Κλωσομηχανή!!!

Περισσότερη θεματολογία για την κλωσομηχανή! Προμηθεύτηκα ένα ψυγείο από αναψυκτικά μεγάλο κατά προτίμηση γιατί αφου θα έκανα τον κόπο καλύτερα θα ήταν να εξηπηρετεί μεγάλη ποσότητα αυγών σε περίπτωση που ήθελα να εξηπηρετήσω φίλους αλλά και για μένα.
Τοποθετήσαμε το ψυγείο σε οριζόντια θέση και φτιάξαμε μια σχάρα συρταρωτή που καταλήγει σε ένα μοχλό απ’ έξω αφήνωντας ένα κενό από την άλλη μεριά ετσι ώστε όταν το τραβάς να κάνει προς τα πίσω περιπου 20 εκατοστά, με αυτόν τον τρόπο τα

αυγά γυρίζουν όλα μαζί. 

 Μετά τοποθετήθηκαν δυο μπάρες με εγκοπές που βάζω μικρά σανιδάκια για να δημιουργηθούν οι θήκες για τα αυγά.Τα σανιδάκια βγαίνουν τις τρεις τελευταίες μέρες, για να μην εμποδίζουν τους νεοσσούς να κινούνται μέσα στο αυγό. Ετσι όταν τραβάω το μοχλό τα αυγά βρίσκουν αντίσταση πάνω στα σανιδάκια και γυρίζουν. 


Τοποθετήθηκε ο ανεμιστήρας στη στενή μεριά της κατασκευής για να διασκορπίζει τη θερμοκρασία μερα στο χώρο. 
Φτιάχτηκε μια μπαλαντέζα με 6 λάμπες απλές, κατά προτίμηση κίτρινες για να μην ενοχλεί το υπερβολικό φως τα μάτια των νεοσσών (Φανταστείτε ότι έρχονται από το απόλυτο σκοτάδι στο φως).
Η μπαλαντέζα είναι συνδεδεμένη με τον θερμοστάτη με όριο τους 40°C και όλο το σύστημα καταλήγει σε φις. Ρυθμίστηκε ο θερμοστάσης στους 37,8°C που είναι και η θερμοκρασία επώασης του αυγού. 
 Για την υγρασία εχω μπολάκια με νερό κάτω από τη σχάρα που τα ανανεώνω με νερό 2-3 φορες στο διάστημα των ημερών που εκκολάπτονται τα αυγά.
Αυτοσχέδια Θερμομάνα
Θερμομάνα είναι ο θάλαμος που θα φιλοξενήσει τους νεοσσούς για αρκετές ημέρες μετά από τις 24 ώρες που θα τους βγάλετε από την κλωσσομηχανή.

 Εναι ένα κουτί από χαρτόνι η κόντρα πλακέ η ότι υλικό θέλετε στρωμένο με πριονίδι, επενδημένο με φελιζόλ για να μην χάνεται η θερμοκρασία, μια ποτίστρα και μια ταίστρα. Φροντίστε να είναι λίγο μεγάλο για να έχουν χώρο να κινούνται γιατί φανταστείτε ότι μεγαλώνουν γρήγορα και θέλουν χώρο και να μην καταπατηθούν όπως στα ορνιθοτροφεία!!!

Βάζετε και εκεί μια μπαλαντέζα με 1-2 60αρες λάμπες γύρω στα 24 εκατοστά από το δάπεδο της κούτας. Προσέξτε την θερμοκρασία να είναι γύρω στους 22 βαθμούς γιατι αλλιώς οι νεοσσοί θα πεθάνουν από αφυδάτωση.

Εγώ έφτιαξα και μια μικρότερη κούτα από γάλα για τυχόν αδύναμους νεοσσούς και μου χρειάστηκε πολύ όταν βγήκαν και τα δυο νανάκια που είχα βάλει στη μηχανή και λόγω μεγέθους δεν μπορούσα να τα αφήσω με τα μεγαλύτερα
Από το mikrifarma, μέσω hggiken


Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.