Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Πήρε τον Πατέρα του στο Μπάνιο και άρχισε να του Πλένει τα Χέρια. Τότε συνειδητοποίησε κάτι το Συγκλονιστικό!

Ένας νεαρός άντρας ήθελε να πάρει μία σημαντική θέση σε μία μεγάλη εταιρία εκτυπώσεων. Είχε περάσει την αρχική συνέντευξη και τώρα θα γνώριζε τον διευθυντή για την τελική συνέντευξη.  
Όταν εκείνος είδε το βιογραφικό του, τον ρώτησε:
– Έχεις πάρει υποτροφία;
– Όχι
– Ο πατέρας σου πλήρωσε τις σπουδές σου;
– Ναι.
– Που δουλεύει ο πατέρας σου;
– Ο πατέρας μου είναι σιδηρουργός.
Ο διευθυντής ζήτησε τότε από τον νεαρό άντρα να του δείξει τα χέρια του. Εκείνος του τα έδειξε και ήταν πολύ μαλακά και τέλεια.
– Έχεις βοηθήσει ποτέ τον πατέρα σου στην δουλειά;
– Όχι, οι γονείς μου πάντα ήθελαν να σπουδάσω και να διαβάζω περισσότερα βιβλία. Εκτός απ’αυτό, είναι πολύ καλύτερος από μένα στην δουλειά του.
Τότε, ο διευθυντής είπε:
– Θέλω να κάνεις κάτι. Όταν θα πας σπίτι, θέλω να πλύνεις τα χέρια του πατέρα σου και μετά να έρθεις να με δεις ξανά αύριο το πρωί.
Ο νεαρός ένιωσε πως είχε καλές ελπίδες να πάρει την δουλειά. Όταν γύρισε σπίτι, ζήτησε από τον πατέρα του να τον αφήσει να του πλύνει τα χέρια. Εκείνος ένιωσε παράξενα αλλά συμφώνησε να τον αφήσει.
Ο νεαρός έπλυνε τα χέρια του και ήταν η πρώτη φορά που παρατήρησε πως ήταν πολύ κουρασμένα και γεμάτα ουλές. Κάποιες μελανιές ήταν τόσο βαθιές που πονούσε πολύ όταν τις ακουμπούσε.

Τότε ήταν η πρώτη φορά που κατάλαβε ο νεαρός πώς ήταν για τον πατέρα του να δουλεύει κάθε μέρα για να πληρώσει τις σπουδές του. Οι μελανιές και οι ουλές ήταν το τίμημα που είχε πληρώσει ο πατέρας του για την μόρφωση και το μέλλον των παιδιών του. Αφού του έπλυνε τα χέρια, τον βοήθησε να καθαρίσει το εργαστήριο.
Την επόμενη μέρα, ο νεαρός επέστρεψε στο γραφείο του διευθυντή. Ο διευθυντής παρατήρησε τα δάκρυα στα μάτια του νεαρού και τον ρώτησε:
– Μπορείς να μου πεις τι έκανες και τι έμαθες χτες στο σπίτι σου;
– Έπλυνα τα χέρια του πατέρα μου και όταν τελείωσα έκατσα και καθάρισα το εργαστήριό του. Τώρα μπορώ να καταλάβω και να αναγνωρίσω πως χωρίς τους γονείς μου δεν θα ήμουν αυτός που είμαι σήμερα. Βοηθώντας τον πατέρα μου, κατάλαβα πόσο δύσκολο είναι να κάνω κάτι δικό μου. Εκτιμάω πολύ περισσότερο τώρα την αξία του να βοηθάς την οικογένειά σου.
Ο διευθυντής είπε:
– Αυτό είναι που ψάχνω στο προσωπικό μου. Θέλω κάποιον που να μπορεί να εκτιμήσει την βοήθεια των άλλων, κάποιον που να μπορεί να καταλάβει τις δυσκολίες που περνάνε οι άλλοι, κάποιον που να μην σκέφτεται μόνο τα χρήματα. Προσλαμβάνεσαι.
Ένα παιδί που έχει κακομάθει και είχε πάντα αυτό που ήθελε, θα αναπτύξει την νοοτροπία πως όλα του ανήκουν και πως ο εαυτός του είναι πάνω απ’όλα. Εάν είμαστε αυτού του τύποι οι γονείς, τελικά δείχνουμε την αγάπη μας ή καταστρέφουμε τα παιδιά μας;
Μπορείτε να δώσετε στο παιδί σας μεγάλο σπίτι, καλό φαγητό, μαθήματα, χρόνο να διασκεδάσει, αλλά όταν πλένετε το πάτωμα ή βάφετε τον τοίχο, σας παρακαλώ δώστε του και αυτή την εμπειρία. Μετά το φαγητό, βάλτε τα να πλύνουν τα πιάτα μαζί με τα αδέρφια τους.
Όσο πλούσιοι και να είστε, τα παιδιά σας πρέπει να καταλάβουν. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να μάθουν να εκτιμούν τις προσπάθειες των άλλων και να μάθουν να συνεργάζονται για να πετύχουν τον σκοπό τους.
 http://www.fumara.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.