Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΦΟΒΕΡΟ ! – Πως να κρατήσετε την υγρασία μακριά από το σπίτι σας

dinatos-info-31Εκτός από τα καρδιολογικά προβλήματα, με την ύπαρξη αυξημένης υγρασίας επιδεινώνονται τα αναπνευστικά προβλήματα. Επίσης, η επιβίωση και εξάπλωση του ιού της γρίπης γίνεται ευκολότερα, όταν… η υγρασία είναι αυξημένη. Κατά συνέπεια, είναι απαραίτητο να τη διατηρήσετε όσο δυνατον πιο μακριά από το σπίτι σας. Σας παρουσιάζουμε ορισμένους τρόπους για να το επιτύχετε.
Εγκαταστείστε καλό σύστημα εξαερισμού. Τα
περισσότερα νεόδμητα σπίτια και διαμερίσματα, φροντίζουν να είνα καλά μονωμένα, ωστόσο απαραίτητος είναι και ο εξαερισμός για την κατοικία σας.
Τα επίπεδα υγρασίας δεν πρέπει να ξεπερνούν το 40-50%. Αν υπάρχει υπερβολική υγρασία, είναι αναμενόμενο να αναπτυχθούν ακάρεα και μύκητες, που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε υγρούς χώρους.
Κλείστε τυχόν διαρροές. Διαρροές και τρύπες σε τοίχους, θα επιτρέψουν τον υγρό αέρα από το εξωτερικό να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και κατά συνέπεια να αυξηθούν τα επίπεδα υγρασίας.
Διατήρησε σταθερή τη θερμοκρασία του δωματίου στους 18°C-20°C. Σε αυτές τις θερμοκρασίες οι μύκητες και τα ακάρεα δεν αναπτύσσονται εύκολα.
Αερίζετε το χώρο σας καθημερινά καθώς ο φρέσκος αέρας, μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη μούχλας και κάθε αλλεργιογόνου.
Δώστε προσοχή στο μπάνιο σας, καθώς είναι το μέρος που αναπτύσσεται περισσότερη υγρασία. Τοποθετήστε το καλύτερο δυνατό σύστημα εξαερισμού.
Τοποθετήστε φυτά εσωτερικού χώρου, ώστε να απορροφούν την υγρασία. Ωστόσο αποφύγετε αυτά που χρειάζονται συχνό πότισμα.
Διατήρησε τις επιφάνειες και τα αντικείμενα μέσα στο σπίτι όσο το δυνατόν πιο στεγνά. Αντίστοιχα δεν πρέπει να αφήνετε βρεγμένα ρούχα στο σπίτι.
Φρόντισε να υπάρχει σύστημα εξαερισμού στους χώρους όπου συγκεντρώνονται αρκετοί υδρατμοί (μπάνιο, κουζίνα).
Πηγή: http://dinatos.blogspot.com

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.