Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

Άχρηστα από αύριο τα κλεμμένα κινητά – Άμεση απενεργοποίησή τους

«Άχρηστα» θα είναι από αύριο Παρασκευή τα κλεμμένα κινητά, καθώς οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα προχωρούν στην απενεργοποίησή τους αμέσως μετά τη δήλωση της κλοπής από το νόμιμο κάτοχό τους, βάζοντας τέλος στη «μάστιγα» των τελευταίων χρόνων, που έχει δημιουργήσει μία «μαύρη αγορά» πολλών εκατ. ευρώ.
Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) βάζει «φρένο» στις κλοπές των κινητών, αφού όλες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας
είναι υποχρεωμένες πλέον να μπλοκάρουν, μέσω του κωδικού ΙΜΕΙ (International Mobile Equipment Identity – Διεθνής Κωδικός Κινητών Τηλεφώνων), όλες τις συσκευές κινητών τηλεφώνων που δηλώνονται από τους συνδρομητές τους ως κλεμμένες.
Ετσι, λοιπόν, ένα κλεμμένο κινητό δεν θα μπορεί να μεταπωληθεί στην «μαύρη» αγορά, μιας και δεν θα ενεργοποιείται με άλλη κάρτα SIM ούτε της ίδιας αλλά ούτε άλλης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η γνωστοποίηση του κωδικού ΙΜΕΙ της κλεμμένης συσκευής από το συνδρομητή στον πάροχό του
Ο κωδικός ΙΜΕΙ περιλαμβάνει πληροφορίες για τον κατασκευαστή και το μοντέλο της συσκευής και αποτελεί την «ταυτότητα» κάθε συσκευής.
Κάθε συνδρομητής μπορεί να εντοπίσει τον κωδικό ΙΜΕΙ: στη συσκευασία της συσκευής, πατώντας τα πλήκτρα * # 06 # στη συσκευή του ή με σχετική εφαρμογή του λογισμικού της συσκευής.  

Για την απενεργοποίηση της συσκευής, οι συνδρομητές πρέπει αρχικά να δηλώσουν την κλοπή στην Αστυνομία και στη συνέχεια να υποβάλουν στον πάροχό τους γραπτό αίτημα απενεργοποίησης της συσκευής, επισυνάπτοντας το αποδεικτικό της δήλωσης κλοπής.
Κάθε εταιρεία, που απενεργοποιεί τις κλεμμένες συσκευές θα ενημερώνει σχετικά και τις υπόλοιπες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. 

   http://ksipnistere.blogspot.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.