8 αυγά φρέσκα
Αμέσως ρίχνουμε το μίγμα με τα χτυπημένα αυγά και χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά, το σιγοψήνουμε και φροντίζουμε τα αυγά να αγκαλιάσουνε γύρω - γύρω τα κολοκυθάκια. Όταν δούμε και σμίγει η φουρτάλια, ετοιμαζόμαστε για το "μπατάρισμα". Με ένα μεγάλο πιάτο ή με το καπάκι του τηγανιού καπακώνουμε και γυρίζουμε άνω - κάτω τη φουρτάλια ώστε να ψηθεί και απο την κάτω της μεριά - αυτό θέλει κέφι, μαεστρία, δύναμη και όχι πανικό, ένα πανί να βαστάμε το καπάκι για να μη καούμε.
Ξανά πάνω σε σιγανή φωτιά για να αποψηθεί και ακόμα ένα "μπατάρισμα" για να βεβαιωθούμε ότι έχει ψηθεί σωστά (αν φοβάστε τα "μπαταρίσματα", βάλτε τη φουρτάλια με το τηγάνι σε αναμμένο φούρνο για δέκα λεπτά και εέναι το ίδιο). Σερβίρεται και τρώγεται ζεστή, μόλις βγει απ' το τηγάνι ( εγώ την προτιμώ και κρύα, ακόμα και την άλλη μέρα, απ' το ψυγείο). Συνοδεύουμε τη φουρτάλια οπωσδήποτε με άσπρο τυρί και με δροσερή πράσινη σαλάτα. Προαιρετικά την συνοδεύουμε και την στολίζουμε με αντριώτικα λουκάνικα.
http://www.bostanistas.gr