Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

Ερευνητές δημιούργησαν πυρηνική μπαταρία

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι ισχυρίζονται πως κατάφεραν να δημιουργήσουν μια πυρηνική μπαταρία!
Η πρωτότυπη εκδοχή της μπαταρίας που βασίζεται στην πυρηνική ενέργεια και το νερό, διαρκεί περισσότερο και είναι πιο αποδοτική από τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σήμερα.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν παροχή ενέργειας σε οχήματα, διαστημόπλοια και σε άλλες εφαρμογές που η
διάρκεια, η αξιοπιστία και η αποδοτικότητα είναι μεγάλης σημασίας.
«Τα “betavoltaics”, μια τεχνολογία μπαταρίας που παράγει ενέργεια από την ακτινοβολία, μελετάται σαν πηγή ενέργειας από τη δεκαετία του ‘50», δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής Jae W. Kwon στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι. «Οι ελεγχόμενες πυρηνικές τεχνολογίες δεν είναι εγγενώς επικίνδυνες. Ήδη έχουμε πολλές εμπορικές χρήσεις της πυρηνικής τεχνολογίας στην καθημερινή ζωή, συμπεριλαμβανομένων των ανιχνευτών φωτιάς και των πινακίδων εξόδων κινδύνου στα κτίρια», συμπληρώνει.
Η μπαταρία βασίζεται στο ραδιενεργό ισότοπο Στρόντιο-90, προκειμένου να παραχθεί η ηλεκτροχημική ενέργεια που παράγεται σε ένα διάλυμα με βάση το νερό. Οι ερευνητές ενσωμάτωσαν ένα ηλεκτρόδιο από διοξείδιο του τιτανίου, που λειτουργεί σαν καταλύτης για τη διάσπαση του νερού.
http://ksipnistere.blogspot.gr

Κλικ στις ιστοσελίδες μας: Αρμενιστής, Εμείς και η Κοινωνία μας, Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.