-6 χοιρινές μπριζόλες
-1/2 κιλό ζάχαρη
-250 γρμ. αλάτι
-Πιπέρι, ρίγανη. θυμάρι,δεντρολίβανο(και ότι μπαχαρικό μας αρέσει)
-2 με 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-Λαδόκολλα
-1/2 ποτηράκι κόκκινο κρασί
-Ένα φλιτζανάκι λάδι
Πλένουμε καλά τις μπριζόλες μας, τις χαράζουμε και από τις δύο μεριές ελαφριά με ένα μαχαίρι σε δύο τρία σημεία. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη, το αλάτι, τα μυρωδικά και το σκόρδο. Σε ένα ταψί τοποθετούμε τις μπριζόλες, ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ πασπαλίζοντας τις μπριζόλες και από τις δύο μεριές.
Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 2 ώρες. Το υλικό μας γίνεται σαν σιρόπι περνώντας η ώρα. Βγάζουμε τις μπριζόλες και τις πλένουμε μια μια κάτω από την βρύση. Παίρνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα και τοποθετούμε τις μπριζόλες την μία δίπλα στην άλλη. Ρίχνουμε το λάδι, το κρασί και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κομμάτι λαδόκολλα τις μπριζόλες, φτιάχνοντας ένα πακέτο καλά κλεισμένο.
Ψήνουμε για 1 ώρα, στην συνέχεια ανοίγουμε την λαδόκολλα και αφήνουμε ακόμη 1/2 ώρα τις μπριζόλες μας να πάρουν χρώμα.
Είναι οι πιο μαλακές και νόστιμες μπριζόλες που έχω δοκιμάσει στο φούρνο. Το αλάτι και η ζάχαρη μην σας φοβίζει, ο συνδυασμός κάνει την διαφορά στην νοστιμιά της μπριζόλας. Συνοδεύονται από ροζέ κρασί αλλά και μια παγωμένη μπυρίτσα του πάει πολύ.