Ερευνητές, από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, συνέκριναν την πρόσληψη ενέργειας, από ένα γεύμα, με σαλάτα, με την αντίστοιχη, από ένα γεύμα, χωρίς σαλάτα. Η μελέτη, σε 42 γυναίκες, έδειξε ότι η κατανάλωση μιας μεγάλης σαλάτας (3 φλιτζάνια), πριν από ένα γεύμα, μείωσε τη συνολική πρόσληψη ενέργειας, κατά 12%. Συμπέραναν, λοιπόν, πως "καταναλώνοντας μια μεγάλη μερίδα φαγητού, που δίνει, στον οργανισμό, λίγες θερμίδες, στην αρχή του γεύματος, μπορεί να είναι μια αποτελεσματική στρατηγική, για τον έλεγχο του βάρους".
Επιπλέον, η κατανάλωση μεγάλης σαλάτας βοηθά τους Καταναλωτές να ικανοποιούν τις καθημερινές τους ανάγκες, σε φυτικές ίνες και να εξασφαλίζουν καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
Πηγή: BEUC
Καταναλωτικά Βήματα - Τεύχος Οκτωβρίου - Νοεμβρίου 2005