Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Μυστικά που θα σας κρατήσουν αδύνατους

fit

Για την απώλεια βάρους χρειάζεστε:

α) διατροφικό πλάνο σύμφωνα με τις ανάγκες σας 

 β) θέληση και 

γ) υπομονή. 

Επίσης, αυτές οι εγγυημένες στρατηγικές που σας προτείνω σας δείχνουν ότι δεν είναι μόνο το τι τρώτε, αλλά και το πώς το τρώτε κάτι που θα βοηθήσει στη μείωση του βάρους σας.

Μην παραλείπετε το πρωινό Ξεχνώντας αυτό το γεύμα, θα φάτε περισσότερο αργότερα μες στην ημέρα. Προτιμήστε ένα χορταστικό μείγμα πρωτεϊνών και φυτικών ινών. Είναι ο πιο χορταστικός συνδυασμός. Αβγά και φρούτα ή τοστ, γιαούρτι και βατόμουρα, δημητριακά και ξηροί καρποί – όλα αυτά σας παρέχουν όσα χρειάζεστε και σας κρατούν χορτάτους. Αυστραλοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι αυτός ο συνδυασμός είναι ο πιο χορταστικός, τέσσερις φορές περισσότερο από ένα κρουασάν!

Καθίστε στο τραπέζι: Καναδική μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν το πρωινό τους όρθιοι κατανάλωναν 42% περισσότερες θερμίδες το μεσημέρι. Να θυμάστε πως η συγκέντρωση στο φαγητό αυξάνει τον κορεσμό.

Βάλτε το φαγητό σας σε πιάτο: Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου Cornell εκείνοι που έτρωγαν το σνακ από τη συσκευασία κατανάλωναν 134 περισσότερες θερμίδες.

Επιλέξτε τα σωστά: Προτιμήστε τα σπιτικά ποπ-κορν από τα κουλουράκια για να φάτε μια μεγάλη μερίδα χωρίς ενοχές. Μια έρευνα από την Πολιτεία της Πενσιλβάνια δείχνει ότι εκείνοι που τρώνε αφράτες τροφές καταναλώνουν 70% λιγότερες θερμίδες απ’ ό,τι άλλες, με πιο πυκνή υφή. Αυτό οφείλεται μάλλον στο γεγονός ότι φαίνονται μεγαλύτερες οι μερίδες, οπότε σταματάτε να τρώτε πιο γρήγορα.

Μασήστε τσίχλα: Θα φρεσκάρει την αναπνοή σας και θα σας εμποδίσει να πάτε στο κυλικείο. Σε μια μελέτη, οι άνθρωποι που μασούσαν τσίχλα για 15 λεπτά την ώρα για τρεις ώρες μετά το γεύμα κατανάλωναν 9% λιγότερες θερμίδες στο σνακ και ανέφεραν λιγότερες λιγούρες για ζάχαρη.

Μην τρώτε ό,τι βρείτε: Είναι ένας από τους κυριότερους λόγους υπερβολικής κατανάλωσης φαγητού. Σημειώνετε πού ή πότε καταναλώνετε εξτρά θερμίδες για να τις αποφεύγετε.

Μη μασάτε αφηρημένα: Μια γαλλική μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι έτρωγαν ενώ άκουγαν μια ιστορία κατανάλωναν 15% περισσότερες θερμίδες από αυτούς που έτρωγαν απερίσπαστοι.

Μην αφήνετε να περνάει πολύ ώρα ανάμεσα στα γεύματά σας: Αν το επίπεδο πείνας σας ξεπερνά το 3 (με υψηλό το 5 και χαμηλό το 1), πρέπει να προγραμματίζετε υγιεινά σνακ ενδιάμεσα. Αν δεν τρώτε συχνά, επιβραδύνεται ο μεταβολισμός σας και μειώνεται το σάκχαρο στο αίμα, πράγμα που σας κάνει επιρρεπή στο πρόχειρο φαγητό.

Μην κόβετε τις λιχουδιές: Αν κόψετε κάποιες τροφές θα αναζητήσετε παρηγοριά σε απαγορευμένες τροφές όταν θα βρεθείτε υπό πίεση. Φροντίστε να λαμβάνετε το 10% των θερμίδων σας από «διασκεδαστικές» τροφές όπως 1 κομματάκι σοκολάτα υγείας, ή 2 μπισκότα, ή 2 βουτήματα, ή μισή κούπα ποπκόρν.

Μην πίνετε αλκοόλ πριν το φαγητό: Το αλκοόλ μειώνει τις αναστολές σας, οπότε είναι πιο πιθανό να φάτε υπερβολικά. Πιείτε το κρασί σας μαζί με το φαγητό και πίνετε νερό ενδιάμεσα.

Επιλέξτε τα καλύτερα σνακ:
Σάντουιτς: φτιαγμένο με ψωμί ολικής αλέσεως, με άπαχη πρωτεΐνη (τόνο, τυρί κότατζ, σολομό, βραστό αβγό ή λευκό κρέας).
Φρέσκα φρούτα.
Άπαχο γιαούρτι.
Φρέσκα λαχανικά, όπως καρότα, αγγούρι και ντοματίνια.
Σαλάτα χωρίς ντρέσινγκ, αλλά με μια άπαχη πηγή πρωτεΐνης.
Κράκερ με τυρί κότατζ, αβοκάντο ή ανθότυρο. \
20 γραμμάρια ποπκόρν
20 γραμμάρια ξηρούς καρπούς ή 20 γραμμ. αποξηραμένα φρούτα.

Το μυστικό

Δεν πεινάτε το πρωί; Οκ, μην φάτε τόσο όσο πρέπει αλλά κόψτε μερικές θερμίδες από το δείπνο σας, κάνοντας υγιεινές αλλαγές, όπως το να τρώτε καρότα αντί για τηγανιτές πατάτες, νερό αντί για αναψυκτικό και σορμπέ φρούτων για επιδόρπιο αντί για κανονικό παγωτό. Να θυμάστε ότι σχεδόν το 80% όσων ακολουθούν σωστή διατροφή τρώνε πάντα πρωινό.

http://www.omorfamistika.gr/%CE%91%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%AC%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1/%CE%9C%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B1-%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B1%CE%B4%CF%8D%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%85/

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.