Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011

Πώς μιλούν οι παπαγάλοι;


Τόσο οι παπαγάλοι όσο και οι ινδικοί κότσυφες επαναλαμβάνουν τις ανθρώπινες λέξεις χάρη στην ικανότητά τους να μιμούνται τις φωνές.

Όπως και τα ωδικά πτηνά, οι παπαγάλοι διαθέτουν μεμβράνες παρόμοιες με τις φωνητικές χορδές του ανθρώπου. Το φωνητικό όργανο των πουλιών βρίσκεται στην απόληξη της τραχείας τους και αποτελείται από μεμβράνες, οι οποίες δονούνται με τη διέλευση του αέρα, και από μύες. Σ' αυτά ακριβώς οφείλεται η δυνατότητα παραγωγής ποικίλων ήχων. Καθώς δεν έχουν χείλη που τα βοηθούν να αρθρώνουν γράμματα, τα πτηνά τελειοποιούν την καθαρότητα του εξερχόμενου ήχου με κινήσεις του λαιμού ή της γλώσσας τους. Πέρα από την ικανότητα παραγωγής περίπλοκων ήχων, οι παπαγάλοι και οι ινδικοί κότσυφες αναπαράγουν επίσης ήχους του περιβάλλοντος.

Μερικοί παπαγάλοι μπορούν και συνδέουν μια λέξη με το ακριβές νόημά της, σχηματίζοντας έτσι σύντομες φράσεις. Έχει αποδειχθεί ότι τα πουλιά απαντούν σε ερωτήσεις που σχετίζονται με τις φυσικές ιδιότητες των αντικειμένων, προσδιορίζοντας το χρώμα, το σχήμα ή το μέγεθός τους. Αυτή τους η δεξιότητα υποβοηθάται κι από την κατάλληλη εκπαίδευση, η οποία στηρίζεται στη φυσική τους περιέργεια και στην επιβράβευσή τους μέσω της παροχής τροφής.
πηγη
http://animalslife2.blogspot.com/2009/11/blog-post_1443.html

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.