Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

'Η μελωδία των πουλιών' στο σπίτι σας...


Θέλετε να βάλετε κάποιες μελωδίες της φύσης στο σπίτι σας; με άλλα λόγια θέλετε κάποιο πουλί; Κάντε τη σωστή επιλογή με γνώμονα το προσωπικό σας στύλ, τον τρόπο ζωής σας, το χώρο που διαθέτετε, την ιδιοσυγκρασία σας, τον θόρυβο που μπορείτε να ανεχθείτε, το χρόνο που είστε διατεθειμένοι να σκλαβώσετε γι’ αυτό και βέβαια την τιμή της αγοράς του. Ακόμη σκεφθείτε πως ένα πουλί στο σπίτι σας, απαιτεί εκ μέρους σας μεγάλη υπευθυνότητα και πως πολλά πουλιά κάθε χρόνο εγκαταλείπονται ή χαρίζονται επειδή οι ιδιοκτήτες τους δεν ερεύνησαν προηγουμένως όλα τα παραπάνω δεδομένα. Κάντε μια λίστα για το είδος του πουλιού που θέλετε και σκεφθείτε τα παρακάτω:

Το χώρο που το πουλί θα ζήσει. Βάλτε το σε ένα μεγάλο κλουβί, όσο πιο μεγάλο γίνεται. Εάν ζείτε σε διαμέρισμα, πάρτε ένα μικρότερο πουλί, όπως πιτσουνάκι, παπαγαλάκι, γενικά πουλιά που δεν χρειάζονται μεγάλο κλουβί. Επίσης το καναρίνι ή ένα ζευγάρι σπίνων είναι καλή ιδέα. Εάν έχετε αρκετό χώρο σκεφθείτε κάποια μεγαλύτερα. Δεν χρειάζεται να έχετε μεγάλο κλουβί γεμάτο με πολλά πουλιά, καλό είναι να τους αφήσετε χώρο για να κινούνται και να πετούν ελεύθερα.

Ο θόρυβος είναι άλλη μια παράμετρος που θα υπολογίσετε και μάλιστα δεν θα τον υπολογίσετε μόνον με γνώμονα εσάς αλλά και τους γείτονές σας. Και οι καλοί γείτονες συχνά θα δυσανασχετήσουν, εάν το παπαγαλάκι σας κλωτσά και κάνει θόρυβο όλη την ημέρα.


Μην ξεχνάτε ακόμη κάτι βασικό. Όπως και οι άνθρωποι έτσι και τα πουλιά έχουν διαφορετικό ταμπεραμέντο. Είναι αρκετά δύσκολο να κινηθείτε με γενικευμένους κανόνες. Κάθε πουλί είναι ξεχωριστό. Δεν μπορείτε να στηριχθείτε σε ότι έχετε ακούσει για τη συμπεριφορά κάποιου είδους πουλιών. 
Προσπαθήστε να έχετε ένα είδος επικοινωνίας με το πουλί που θ’ αποφασίσετε ν’ αγοράσετε. Μπορεί ο υπάλληλος του καταστήματος να σας αποτρέψει από το ν’ αγοράσετε κάποιο, γιατί έχει χαρακτηριστεί μοχθηρό, ενώ εσείς να καταφέρετε να χαρείτε την παρουσία του για πολλά χρόνια.

Όσον αφορά την τιμή αγοράς του, δεν θα πρέπει να είναι το πρώτο σας μέλημα, δεδομένου ότι μεγαλύτερη σημασία έχει το είδος που εσείς προτιμάτε. Εξάλλου πρέπει να ενημερωθείτε και για το ποια πουλιά γίνονται επιθετικά, όταν μεγαλώσουν. Ένα επιθετικό πουλί, όσο όμορφο και εάν είναι, δεν θα γίνει και η πιο ευχάριστη παρέα για σας και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σας. Ας μην ξεχνάμε πως τα κατοικίδια τα θέλουμε για να περνάμε ευχάριστες μαζί τους στιγμές, στιγμές ξεγνοιασιάς και, στην περίπτωση των πουλιών, γιατί όχι, και στιγμές γεμάτες μελωδικά ακούσματα.
 

πηγή
http://animalslife2.blogspot.com/2009/11/blog-post_929.html

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.