Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Πώς καλλιεργώ ντομάτες

Η καλλιέργεια της δεν έχει ιδιαίτερες δυσκολίες αν και έχει ανάγκη από κάποιες καλλιεργητικές φροντίδες. Η σπορά πρέπει να γίνει σε σπορείο ή έξω εφόσον έχει περάσει κάθε κίνδυνος παγετού. Η μεταφύτευση έρχεται λίγες μέρες αργότερα όταν το φυτό έχει αποκτήσει λίγα φύλλα. 

Η σπορά μπορεί να γίνει και σε έτοιμα μικρά γλαστράκια βάζοντας 2 ως 3 σπόρους μέσα. Αφού φυτρώσουν κάνουμε αραίωση και αργότερα μεταφύτευση στο οριστικό σημείο.Το οριστικό σημείο στο οποίο θα τοποθετήσουμε τις ντοματιές μπορεί να είναι όχι μόνο ο κήπος αλλά και μια μεγάλη γλάστρα ή μια ζαρντινιέρα αρκεί πάντα να σεβαστούμε τις αποστάσεις μεταξύ των φυτών.

Μπορούμε να δέσουμε απευθείας τα φυτά ώστε να μεγαλώσουν ή να τα αφήσουμε να μεγαλώσουν και μετά να κάνουμε το λεγόμενο παράχωμα. Συγκεκριμένα ανοίγουμε έναν μικρό λάκκο δίπλα σε κάθε φυτό και αφού λυγίσουμε προσεκτικά τον βλαστό του μέσα σε αυτόν τον σκεπάζουμε με χώμα. Μετά από αυτό και εφόσον η κορυφή βλέπει προς τα πάνω μπορούμε να το δέσουμε.Κόβοντας επίσης τους άφθονους βλαστούς που δημιουργούνται στην αρχή αλλά και τα κατώτερα φύλλα θα υποχρεώσουμε τον κεντρικό βλαστό να δυναμώσει. 

Προσοχή επίσης θα πρέπει να δώσουμε στα ποτίσματα τα οποία πρέπει να είναι άφθονα στην αρχή (αλλά όχι υπερβολικά) και στην εποχή της ανθοφορίας να ελαττωθούν. Με την καρποφορία μπορούμε να επανέλθουμε σε φυσιολογικά ποτίσματα. Αν τα ποτίσματα κατά την καρποφορία είναι άφθονα τότε παρατηρείται σχίσιμο των καρπών στην μέση. Το ίδιο μπορούμε να παρατηρήσουμε αν τα ποτίσματα μας είναι ακανόνιστα.Τέλος αξίζει να σημειώσουμε πως επειδή ο βλαστός της Ντοματιάς είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος κάθε κίνηση αφαίρεσης βλαστών ή φύλλων θα πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή. 

http://to-mikro-spiti-sto-livadi.blogspot.com/2011/01/blog-post_10.html

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.