Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Πριν αγοράσετε ένα καναρίνι.


Υπάρχουν δυό κατηγορίες αγοραστών. Αυτοί που για πρώτη φορά θα αποκτήσουν ένα καναρίνι ή έστω θα πάρουν ένα δεύτερο για «παρέα» αυτού πού ήδη φιλοξενούν και αυτοί που θα ψάξουν για να αγοράσουν.

ΤΟ καναρίνι, έχοντας στόχο να συνεχίσουν με όσο το δυνατόν καλύτερες προϋποθέσεις, την υπάρχουσα εκτροφή τους.

Εδώ θα πούμε δυό λόγια σ’ αυτούς που ανήκουν στην πρώτη κατηγορία, έτσι ώστε η αγορά τους, να μην γίνει μια τραυματική εμπειρία για τους ίδιους αλλά και για το πουλί.

1ον) Πριν αγοράσετε πρέπει να είσθε σίγουροι ότι δεν υπάρχει κάποιο μέλος της οικογένειας που να πάσχει από κάποιας μορφής αλλεργία, στα πούπουλα ή και στο ίδιο το πουλί.

2ον) Πρέπει να γνωρίζετε ότι τα καναρίνια ζουν 10 και πιθανά έως και 14 – 15 χρόνια.Είσθε διατεθημένοι να αναλάβετε την ευθύνη του για ένα τέτοιο διάστημα ; Εχετε κάποιον ελεύθερο χρόνο, ώστε να αφιερώσετε λιγο από αυτόν στην φροντίδα του ;

3ον)Είσθε σίγουρος ότι μπορεί να συμβιώσει με τα υπόλοιπα κατοικίδιά σας.Σκεφθείτε η άμυνά του είναι το πέταγμα μακρυά, και αυτή την δυνατότητα δεν την έχει πλέον όταν είναι  στο κλουβί.

4ον)Εχετε τρόπο να περάσετε τις διακοπές μαζί του ; Αν αυτό δεν μπορεί να γίνει, έχετε σκεφθεί κάποια λύση γι’ αυτή την περίοδο ;

5ον)Αν έχετε σκοπό να χαρίσετε το καναρίνι στο παιδί σας, πρέπει να ξέρετε ότι θα χρειαστεί να αφιερώσετε αρκετό  χρόνο ώστε να μάθετε στο παιδί ορισμένα βασικά πράγματα για τον τρόπο που θα προσέχει και θα το περιποιείται .

6ον)Το καναρίνι δεν είναι ακριβό, αλλά έχετε την δυνατότητα και την θέληση να χαλάσετε χρήματα αν τυχόν αρρωστήσει ;

7ον)Μπορείτε να του εξασφαλίσετε έναν χώρο με καθαρό αέρα, φώς και λίγο ήλιο, και χωρίς μετακινήσεις ;

–Αν όλα αυτά δεν αποτελούν πρόβλημα για σάς και την οικογένειά σας, είσθε έτοιμος να κάνετε την επιλογή σας ανάμεσα στις τρείς μεγάλες κατηγορίες καναρινιών. ΦΩΝΗΣ – ΧΡΩΜΑΤΟΣ – ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ.
Η κάθε μια από αυτές έχει τις χάρες της. Όλα τα αρσενικά καναρίνια τραγουδούν , αλλά τα ΦΩΝΗΣ είναι οι «τενόροι».

Όλα τα καναρίνια έχουν χρωματισμούς που ξεκινούν από Λευκό και περνούν σχεδόν όλη την χρωματική γκάμα, αλλά τα ΧΡΩΜΑΤΟΣ έχουν την κληρονομιά να αναδείξουν αυτά τα χρώματα όσο το δυνατόν καλύτερα. Όλα τα καναρίνια είναι όμορφα αλλά αυτά που ανήκουν στην ομώνυμη κατηγορία είναι τα ΜΟΝΤΕΛΛΑ της ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ.
Φροντίστε λοιπόν να χαλάσετε τα χρήματά σας σε κάτι που σας αρέσει πραγματικά.Αγαπήστε το , και να είσθε σίγουρος ότι αυτή η αγάπη θα επιστραφεί με πολλές μορφές ανταπόδωσης.

http://mgerom.wordpress.com/2010/12/10/%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CF%84%CE%B5/

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.