Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Γιατί θέλω να τρώω το βράδυ;

Η συνήθεια να µένετε όλη µέρα νηστικοί και να πέφτετε... µε τα µούτρα στο φαγητό το απόγευµα ή το βράδυ µπορεί να έχει αντίκτυπο στη σιλουέτα σας και ρίζες στην ψυχολογία σας.

Σύµφωνα µε έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστηµίου της Πενσιλβάνια στις ΗΠΑ, όσοι συνηθίζουν να τρώνε περισσότερο το δεύτερο µισό της ηµέρας έχουν την τάση να παίρνουν βάρος ή να δυσκολεύονται να χάσουν κιλά σε περίπτωση που κάνουν δίαιτα. Φταίει όµως µόνο το ότι δεν έχουν χρόνο για να φάνε σωστά ή υπάρχουν και άλλοι λόγοι;

Ίσως φταίει η ψυχολογία σας,
Το πρόβληµα των βραδινών εξορµήσεων στο ψυγείο µπορεί να έχει τις ρίζες του στο ότι οι υποχρεώσεις της ηµέρας δεν µας επιτρέπουν να τρώµε σωστά, υπάρχει όµως πιθανότητα να σχετίζεται και µε την ψυχολογική µας κατάσταση. Το άγχος ή η κατάθλιψη, για παράδειγµα, µπορούν να πυροδοτήσουν τέτοιου είδους συµπεριφορές. Γι’ αυτό, αν νιώθετε ότι κάτι «δεν πάει καλά», θα πρέπει να αναζητήσετε επαγγελµατική βοήθεια, αφού διαφορετικά το πρόβληµα είναι δύσκολο να ξεπεραστεί πλήρως.

Αναγνωρίστε το πρόβλημα,
Το «σύνδροµο νυχτερινού φαγητού», όπως ονοµάζεται η συνήθεια να τρώµε το βράδυ, ουσιαστικά πρόκειται για µια διατροφική διαταραχή µε τα εξής χαρακτηριστικά: πρωινή ανορεξία, αποφυγή φαγητού και παράλειψη γευµάτων κατά τη διάρκεια της µέρας και µεγάλη κατανάλωση φαγητού µετά τις 6 το απόγευµα. Επίσης τα άτοµα µπορεί να δυσκολεύονται να κοιµηθούν το βράδυ ή να ξυπνάνε για να φάνε συνήθως τρόφιµα όπως σοκολάτα, κέικ, ψωµί και µπισκότα.

Η λυση:
• Πάρτε πρωινό φροντίζοντας να περιλαµβάνει και µια πηγή πρωτεΐνης, όπως αβγό ή άπαχο ζαµπόν.

• Επιλέξτε µεσηµεριανό πλούσιο σε φυτικές ίνες όπως σαλάτες, όσπρια, ξηρούς καρπούς, άπαχο κρέας και προϊόντα ολικής άλεσης.

• Για βραδινό προτιµήστε κάτι απλό, όπως µια σαλάτα µε τόνο ή άπαχο κρέας.

• Απέχετε όσο µπορείτε από επιδόρπια µετά το βραδινό. Αν θέλετε οπωσδήποτε κάτι γλυκό, επιλέξτε φρούτα και ένα ρόφηµα από βότανα µε λίγο µέλι.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι σε ένα επεισόδιο νυχτερινής υπερφαγίας µπορεί να καταναλώνονται µέχρι και 500 θερµίδες, οδηγώντας σε σηµαντική αύξηση βάρους!

Της ΦΛΩΡΑΣ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗ
ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ∆Ρ. ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ, ΚΛΙΝΙΚΗΣ ∆ΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ - ∆ΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥ, ΤµΗµΑ ∆ΙΑΤΡΟΦΗΣ Γ.Ν. ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ, ∆ΙΔΑΚΤΟΡΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗµΙΟΥ SURREY ΑΓΓΛΙΑΣ

http://diatrofikaiygeia.blogspot.com/2010/07/blog-post_6297.html

Τα λάθη....

Τα λάθη είναι πολλά όπου η αγάπη είναι λίγη. Εκεί που η αγάπη περισσεύει τα λάθη εξαφανίζονται!

Ανακοίνωση των διαχειριστών της ιστοσελίδας μας

Οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα site και blog που μνημονεύονται ή από google search ή από άλλες πηγές και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από άλλα site τα οποία και αναφέρονται (σαν Πηγή) ή περιέχουν το λογότυπο τους.
Εάν παρόλα αυτά κάποιος/α θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση του Blog, καλείται να επικοινωνήσει στο atladidas@gmail.com προς αποκατάσταση του θέματος.

Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος. Τα θέματα ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Επίσης οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Δεν είμαστε οι ειδικοί ώστε να κάνουμε την πιστοποίηση της ορθότητας των σχετικών άρθρων.